© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hartley: "Miljoen factoren spelen mee in rijderskeuze Toro Rosso"

23 nov. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
Wat Brendon Hartley in 2019 gaat doen is nog altijd onduidelijk. De 29-jarige Nieuw-Zeelander zou maar wat graag een tweede volledige Formule 1-seizoen afwerken, maar de enkelvoudig 24 uur van Le Mans-winnaar schijnt niet de beste papieren te hebben om daarvoor in aanmerking te komen. Het zusterteam van Red Bull Racing is naar verluidt bezig om Alexander Albon uit zijn Formule E-contract te kopen.

Hartley mocht vorig jaar tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn debuut maken, omdat Toro Rosso om rijders verlegen zat. Carlos Sainz had het nest net verlaten om bij Renault aan de slag te gaan en Pierre Gasly werd door Honda in Japan ontboden om deel te nemen aan de Super Formula-finale.

"Ik heb geen controle over de keuze van Toro Rosso, het enige wat ik kan doen is me focussen op mijn eigen prestaties. In de tweede seizoenshelft ben ik over het algemeen sneller dan mijn teamgenoot", verwijst Hartley naar Pierre Gasly, die na dit seizoen de overstap naar Red Bull Racing mag maken om aldaar Daniel Ricciardo te vervangen. "Zeker in de wedstrijden zelf, maar ook in de kwalificaties heb ik stappen gezet. Het is close, ik stond in de laatste races vaker voor hem dan hij voor mij stond. Ik weet heel goed wat het team aan mij te danken heeft."

Wat dat dan precies mag zijn? "Ervaring, kennis en het vertegenwoordigen van het teambelang. Natuurlijk zijn er verschillende andere factoren. Het team heeft miljoenen, ettelijke miljoenen factoren die meespelen in het maken van de beslissing wie volgend jaar het tweede zitje bezet. Ik bepaal dat niet, maar doe alles wat ik kan om de beslissing te beïnvloeden in mijn voordeel. Geen idee wat er gaat gebeuren, maar mijn aanpak is niet anders dan dat deze in de vorige race was."

Hartley scoorde in de twintig voorgaande Grands Prix slechts vier WK-punten, waar collega Gasly tot 29 stuks kwam. De Nieuw-Zeelander bezet de voorlaatste plaats in de stand om het rijderskampioenschap, slechts Sergey Sirotkin heeft minder punten achter zijn naam staan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen