Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley vergelijkt zichzelf met ongelukkige landgenoot Amon

Brendon Hartley en de Formule 1, het was geen gelukkige combinatie. De 29-jarige Nieuw-Zeelander werkte 25 Grands Prix op het hoogste niveau af maar wist slechts vier WK-puntjes te halen. Hartley moest uiteindelijk ruimte maken voor Alexander Albon, die zijn plek binnen het team van Toro Rosso in 2019 over zal nemen.

De weggestuurde Nieuw-Zeelander maakte bij The Players Tribune een vergelijk met wijlen Chris Amon, een landgenoot die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw actief was in de Formule 1.

"Halverwege het seizoen 2018 kwam een vergelijk met een andere Nieuw-Zeelander, Chris Amon, in me op", schrijft Hartley op. "Hij wordt door velen beschouwd als een van de meest ongelukkige Formule 1-rijders aller tijden. Wat is het toch met Nieuw-Zeelanders in de Formule 1?" "Ik heb een vogel geraakt, ben er uit gerost in de eerste ronde, heb motorstraffen gekregen, een ophanging brak op hoge snelheid af en meerdere dingen zijn niet eens openbaar gemaakt", blikt de 29-jarige terug op zijn Formule 1-seizoen. "Het voelde alsof ik achter Amon aan ging." Waar Hartleys teammaat Pierre Gasly door mocht stromen naar Red Bull Racing, viel het doek voor de Nieuw-Zeelander zelf. Wat Hartley in 2019 gaat doen is nog onduidelijk, al schijnt een terugkeer in het WEC binnen de mogelijkheden te liggen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'