Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hartley vergelijkt zichzelf met ongelukkige landgenoot Amon

Brendon Hartley en de Formule 1, het was geen gelukkige combinatie. De 29-jarige Nieuw-Zeelander werkte 25 Grands Prix op het hoogste niveau af maar wist slechts vier WK-puntjes te halen. Hartley moest uiteindelijk ruimte maken voor Alexander Albon, die zijn plek binnen het team van Toro Rosso in 2019 over zal nemen.

De weggestuurde Nieuw-Zeelander maakte bij The Players Tribune een vergelijk met wijlen Chris Amon, een landgenoot die in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw actief was in de Formule 1.

"Halverwege het seizoen 2018 kwam een vergelijk met een andere Nieuw-Zeelander, Chris Amon, in me op", schrijft Hartley op. "Hij wordt door velen beschouwd als een van de meest ongelukkige Formule 1-rijders aller tijden. Wat is het toch met Nieuw-Zeelanders in de Formule 1?"

"Ik heb een vogel geraakt, ben er uit gerost in de eerste ronde, heb motorstraffen gekregen, een ophanging brak op hoge snelheid af en meerdere dingen zijn niet eens openbaar gemaakt", blikt de 29-jarige terug op zijn Formule 1-seizoen. "Het voelde alsof ik achter Amon aan ging."

Waar Hartleys teammaat Pierre Gasly door mocht stromen naar Red Bull Racing, viel het doek voor de Nieuw-Zeelander zelf. Wat Hartley in 2019 gaat doen is nog onduidelijk, al schijnt een terugkeer in het WEC binnen de mogelijkheden te liggen.

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto