Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley: 'Verwachtingen Toro Rosso waren na Bahrein veel te hoog'

Brendon Hartley meent dat er na de Grand Prix van Bahrein veel te veel werd verwacht van Toro Rosso. Pierre Gasly boekte met de vierde plaats een prachtresultaat, maar het bleek niet representatief voor waar Toro Rosso werkelijk staat.

In gesprek met Autosport.com geeft teamgenoot Brendon Hartley aan dat de verwachtingen na die goede race in Bahrein opeens wel erg hoog waren: "In Bahrein overtroffen we alle verwachtingen, zeker omdat we dachten dat we het heel moeilijk zouden krijgen. We hadden immers tijd nodig om de samenwerking met Honda goed op gang te brengen."

"Het zorgde ervoor dat er bepaalde verwachtingen ontstonden die we nooit waar konden maken in de daaropvolgende races." In China kwam het team bijvoorbeeld nauwelijks in de buurt van de punten. Waarom het in Bahrein dan wel zo goed ging? "Ik denk dat wij de enige waren die de banden een beetje op gang wisten te krijgen. Ons aerodynamische pakket is vrij gevoelig voor wind, maar in Bahrein stond er geen wind." Toro Rosso timmert langzaam maar zeker aan de weg terug naar de subtop. In Monaco introduceerde het team een nieuwe vloer en werd Gasly plots weer zevende. In Canada mag het team zich verheugen op een motorupgrade van Honda.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'