Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hartley wil graag blijven: "Moet waarschijnlijk wat meer scoren"

Een jaar geleden mocht hij pardoes zijn Formule 1-debuut maken, toen Toro Rosso zonder coureurs zat. De Nieuw-Zeelander Brendon Hartley steeg in een wagen van het juniorteam van Red Bull, zeven jaar nadat hij de bons had gekregen van datzelfde energiedrankjesmerk.

Naast de ijzersterk presterende Pierre Gasly steken de resultaten van Hartley in zijn eerste volledige Formule 1-seizoen schril af. De Kiwi heeft in veertien Grands Prix tijd nog maar twee WK-puntjes weten te scoren.

Kortgeleden gaf Red Bull-scout Helmut Marko aan dat er 'wel tien gegadigden' zouden zijn voor een Toro Rosso-zitje in 2019. Hartley zou volgens de 74-jarige Oostenrijker een beetje gas bij moeten geven. "Ik heb het hem niet horen zeggen, maar als ik de quotes zo interpreteer, denk ik dat ik waarschijnlijk gewoon wat meer punten bijeen moet rijden." "Ik verbeter me constant", verdedigt Hartley zichzelf. "Ik heb niet zovaak in de punten gereden als mijn teamgenoot, soms kon ik daar wat aan doen, soms ook niet. Achter de schermen gaat het goed en zijn mensen blij met me. Ik heb echter geen duidelijk streven meegekregen van de Toro Rosso-leiding, maar wellicht dat ik in Singapore de eerste stappen kan zetten." Nadat Daniel Ricciardo een schok teweeg bracht door zijn overstap van Red Bull naar Renault wereldkundig te maken, kwam Toro Rosso niet voor de eerste keer in de recente geschiedenis rijderstechnisch in de problemen. Pierre Gasly zal Ricciardo namelijk vervangen en dus moet het Italiaanse broertje van Red Bull álweer op zoek naar een andere rijder.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"