Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Heeft de nieuwe Lewis Hamilton zojuist een reuzensprong naar de F1 gezet?

Het is natuurlijk een populaire manier van zeggen om iemand aan te kondigen als 'de nieuwe Max Verstappen' of 'de nieuwe Lewis Hamilton', maar Andrea Kimi Antonelli is hard op weg om die titel werkelijk eer aan te doen.

Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dutch Photo Agency, Sebastiaan Rozendaal

Toegegeven, het is nog vroeg om hem daadwerkelijk te bombarderen tot de nieuwe meervoudig wereldkampioen Formule 1, maar wat Andrea Kimi Antonelli gisteren liet zien, liet niks aan duidelijkheid te wensen over. We hebben te maken met een supertalent.

Tijdens de Formule 2-test in Abu Dhabi klokte Antonelli in een veld vol F2-routiniers de tweede tijd, op twee tienden van de snelste man van de dag, Oliver Bearman. Het was zijn eerste kennismaking met een F2-auto en dat terwijl hij de Formule 3 in zijn geheel heeft overgeslagen. Hij maakt de overstap van het FRECA-kampioenschap naar de klasse direct onder de Formule 1.

En dat allemaal terwijl de Italiaan afgelopen augustus nog maar zijn 17e verjaardag vierde. Zijn ongekende talent viel ruim vier jaar geleden al op en Mercedes was er als de kippen bij om hem op te nemen in het opleidingsprogramma.

Is hij iemand die in zijn eerste jaar direct kampioen kan worden in de Formule 2? De tijd moet dat leren, maar het is zeker niet uitgesloten. Maar ook als hij twee jaartjes F2 zou doen, is dat zeker geen schande en dan is hij nog steeds jong.

En wie weet waar een succesvolle campagne toe kan leiden als je weet dat de contracten van zowel Lewis Hamilton als George Russell eind '25 aflopen. Echter, dan zit Mercedes nog wel met het luxeprobleem dat Fred Vesti ook niet onverdienstelijk presteert en in zal willen zetten op een F1-avontuur ergens in de komende jaren.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024