Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Heerlijke actie op slachtoffer Perez bezorgt Alonso mooie FIA-prijs

Fernando Alonso heeft een prijs in ontvangst mogen nemen tijdens het FIA-gala. Zijn bijzondere inhaalactie op Sergio Perez in de laatste ronde van de Grand Prix van Brazilië is door de fans uitgeroepen tot de actie van het jaar.

Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alle wereldkampioenen uit verschillende raceklassen waren in Bakoe aanwezig voor het jaarlijkse FIA-gala, waar alle prijzen werden uitgereikt. Max Verstappen mocht uiteraard ook een bokaal in ontvangst nemen voor zijn derde wereldtitel. Daarvoor werd de winnaar van de 'FIA Action of the Year' bekendgemaakt. Uit iedere raceklasse was een bijzondere actie uitgekozen en fans bepaalden welk moment zou winnen. Fernando Alonso kreeg de meeste stemmen voor zijn inhaalactie op Sergio Perez in Brazilië.

Wat gebeurde er ook alweer? Alonso en Perez streden ongeveer dertig rondjes lang om de derde plaats. Perez leek in de voorlaatste ronde zijn Spaanse concullega te gaan verslaan met een late inhaalactie, maar dat was buiten de sluwe vos gerekend. Alonso haakte opnieuw aan, haalde Perez in voor de vierde bocht en hield op de streep met 53 duizendsten voorsprong de derde plaats vast. Die inhaalactie werd dus een maand later uitgeroepen tot 'Action of the Year'.

Alonso reageerde middels een videobericht. "Hallo allemaal en bedankt voor het stemmen! Ik wil Checo ook bedanken en deze award met hem delen, want ieder duel op de baan vindt alleen plaats met de samenwerking van een andere coureur. Ik vind dat dit een voorbeeld moet zijn. Niet alleen voor nu, maar ook voor de volgende generaties. We promoten net rijgedrag zonder contact tussen coureurs. Hopelijk tot volgend jaar!"

Bekijk hieronder de reactie van Alonso. Daaronder is het volledige duel nog eens te vinden.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust