Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Hegemonie Verstappen het onderwerp van gesprek in F1: “Je ziet het ene na het andere record sneuvelen"

Max Verstappen sloot zijn geweldige seizoen perfect af door de zege te pakken tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Het roept vragen op hoe lang de Nederlander nog blijft domineren. Tom Coronel denkt in de RN365 Formule 1-podcast dat de bijzondere reeks nog verlengd gaat worden.

Verstappen donuts Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met negentien zeges, de beide wereldtitels en vele records is het Formule 1-seizoen van Max Verstappen meer dan geslaagd. De Nederlander was onaantastbaar in zijn RB19 en zette de concurrentie op een grote achterstand. Verstappen won ook nog eens op dominante wijze in Abu Dhabi, wat al voor hoofdbrekens zorgt bij de andere teams. Kan hij het kunstje herhalen in 2024? Tom Coronel vindt in de RN365 Formule 1-podcast dat Verstappen de Formule 1-historie heeft herschreven en denkt dat hij nog langer kan domineren.

"Ja en ik heb nieuws voor iedereen: dat gaat nog wel even duren", stelt Coronel. "Je ziet gewoon het ene na het andere record sneuvelen. Iedereen op het circuit heeft het erover. Dit is een complete knock-out op de neus voor de gehele Formule 1-wereld. Ten eerste gaat dat over hoe hij praat, en hoe hij racet, natuurlijk. Dat is van een ander level dan de rest doet."

Coronel denkt niet dat 2024 gaat tegenvallen voor Verstappen

Coronel legt uit waarom hij vindt dat Verstappen van een ander niveau is. "Als je hem een handicap meegeeft, ramt hij alsnog door het hele veld heen. De Grand Prix van Abu Dhabi controleerde hij ook gewoon helemaal van de kop tot aan de staart. Als de Red Bull echt zo goed was geweest, had Sergio Perez altijd makkelijk tweede moeten worden. We zien toch elke keer in de kwalificaties en de races dat daar het verschil wordt gemaakt door Verstappen. Volgend jaar wordt dat alleen maar beter, want een ruwe diamant wordt geslepen."

"Kijk maar naar de zeges die Max dit seizoen gepakt", stelt de auto- en rallycoureur. "Dat was echt niet omdat de auto zo oppermachtig is. Tuurlijk, het is een goede auto, maar het is geen bolide zoals Mercedes weleens gehad heeft. We hebben het weer bij Perez gezien. Is het voor hem zo makkelijk om in te halen in Abu Dhabi? Helemaal niet."

Maar gaat 2024 nu niet tegenvallen voor Verstappen en zijn fans? "Nee, dat is zeker niet waar. Er gaat zeker een ander idee komen bij Red Bull. Die hebben ze al klaarliggen, dus ze hebben nog niet volledig hun kaarten op tafel gelegd. Dit seizoen wisten ze dat ze alles konden winnen en er gaat echt een grote verandering komen volgend jaar. Dat hebben ze al getest in de windtunnel. Ik ben benieuwd naar de verrassing van 2024. Mercedes komt bijvoorbeeld met een ander chassis. Ik hoop dat de concurrentie toeneemt, maar ik ben bang dat we weer een Verstappen-seizoen krijgen. Uiteraard hoop ik dat niet, want het wordt leuker als de concurrentie Red Bull meer kan uitdagen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

Mis niets van het F1-seizoen 2024 en download de F1-kalender eenvoudig voor jouw smartphone of PC.

Download de F1-kalender

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull gewaarschuwd voor vertrek Verstappen bij aanblijvende onrust