© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Heineken: "Nederlandse Formule 1 Grand Prix zou geweldig zijn"

De Nederlandse bierbrouwerij en Formule 1-sponsor Heineken schaart zich vierkant achter het idee voor de Grand Prix van Nederland. Het biermerk wil er alles aan doen om dat waar te maken, maar ziet beperkte mogelijkheden.

De link tussen Heineken en de Grand Prix van Nederland is snel gelegd. Heineken sponsort de Formule 1 en is in die hoedanigheid hét biermerk van de koningsklasse. Een Grand Prix in eigen land zou Heineken geweldig vinden, maar de biergigant zegt niet in de positie te zijn zelf iets te kunnen forceren.

"Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om de Formule 1 naar Nederland te halen, maar uiteindelijk ligt die beslissing in zijn geheel bij het Formula One Management (FOM)", aldus Gianluca Di Tondo, Senior Director Global Heineken Brand in gesprek met Motorsport.com.

"Mocht de Formule 1 daadwerkelijk naar Nederland komen, dan zullen er natuurlijk gesprekken plaatsvinden over onze zichtbaarheid, maar zover is het nog niet", vervolgt Di Tondo, die geen voorkeur zegt te hebben voor Zandvoort of Assen: "Wij zijn hoe dan ook het officiële bier van de Formule 1. Zandvoort of Assen maakt voor ons geen verschil."

Dat het evenement een succes zal worden staat voor de Italiaan in Nederlandse dienst echter buiten kijf: "Het zou wel echt geweldig zijn. De Nederlandse fans brengen zoveel energie met zich mee en geven de Formule 1 kleur. Ik denk dat het Oranjelegioen er zeker zo'n groot feest van zal maken als de Italianen en Mexicanen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen