Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Liuzzi: "Helaas speelde ik het politieke spel in de Formule 1 minder goed"

Vitantonio Liuzzi maakte in 2005 zijn debuut in de Formule 1 nadat hij het jaar ervoor de Formule 3000-titel wist te behalen. De Italiaan kon in de Formule 1 echter nooit zijn stempel drukken en bleef daardoor lange tijd hangen in de middenmoot. Volgens Liuzzi lag dat ook aan de politiek die speelt en waar fans maar nauwelijks iets vanaf weten.

Vol lof blijft Liuzzi tegenover RacingNews365 spreken over het team van Red Bull: "Ik heb daar werkelijk een prachtige tijd gehad. Het team zat natuurlijk nog in de startup fase maar het was toen al duidelijk dat het een succesvol team zou worden. Dat kwam mede doordat er intelligente mensen als Mateschitz, Marko en Horner aan de leiding stonden van het team. Zij hadden een duidelijk plan voor ogen en dat hebben ze in de jaren erna perfect uitgevoerd. Ik ben dan ook nog altijd heel trots op het feit dat ik voor Red Bull heb mogen rijden en voor de kans die ze mij hebben gegeven. Daar moet ik ze de rest van mijn leven dankbaar voor blijven!"

Toch laat het gezicht van de vriendelijke Liuzzi zien dat zijn carrière in de Formule 1 niet helemaal is verlopen zoals hij van te voren gehoopt had: "Weet je wat het is, het is de politiek, de politiek in de Formule 1 is écht ongelofelijk. Er spelen zoveel dingen binnen de Formule 1 waar de fans niet van op de hoogte zijn. Het is zo geheimzinnig af en toe dat zelfs Marko niet alles weet wat er gebeurt is in mijn situatie, hij is niet op de hoogte van alle feiten. Daardoor verloor ik echter wel mijn plek, niet omdat ik niet snel genoeg was maar omdat er andere dingen speelden. Dat doet pijn, omdat ik een uitstekende relatie had en nog steeds heb met Marko."

"Logischerwijs zou je zeggen dat je alles dan met elkaar doorspreekt maar zo werkt het simpelweg niet in de Formule 1. Je kunt ook tegen de media niet alles zeggen wat je wil zeggen en eigenlijk kun je jezelf op geen moment uitspreken in dat wereldje. Dat was voor mij heel lastig want ik ben iemand die zwart-wit denkt en leeft, maar dat is in de F1 onmogelijk. Helaas heb ik het nooit voor elkaar gekregen om mezelf grijs op te kunnen stellen. Samenvattend kan ik stellen dat de Formule 1 draait om politiek en dat ik daarin niet goed was."

Overigens wil de oud teamgenoot van Vettel zich liever niet uitspreken over wat er precies gebeurt is gedurende zijn tijd bij het team van Red Bull en Toro Rosso. "Dingen zijn nu eenmaal gebeurd en daar verander ik niks meer aan. Mijn leven is goed op het moment, ik run meerdere restaurants en hoop daarnaast nog eens deel te nemen in een leuke raceklasse. De relatie tussen mij en Marko is uitstekend en wie weet zal ik bij hem ooit nog weleens uitleggen wat er precies is gebeurd. Marko is een eerlijke man en ik heb dan ook graag met hem van doen. Tijdens de race in Silverstone ben ik aanwezig als race steward en zal ik zeker even buurten bij de mensen van Red Bull."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

3 reacties

    Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam