Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Daniil Kvyat getalenteerder dan Gasly en Hartley

De toekomst voor Daniil Kvyat in de Formule 1 ziet er vooralsnog niet rooskleurig uit. De Rus heeft zijn kansen bij Red Bull verspeeld en moet nu hopen op Williams, waar nog één stoeltje beschikbaar is. Bij Red Bull vinden ze het nog altijd jammer dat ze Kvyat aan de kant moesten schuiven, want volgens Helmut Marko had hij meer dan genoeg talent.

Daniil Kvyat kwam in 2014 als een komeet de Formule 1 binnen. Bij Toro Rosso ging het perfect en een jaar later mocht hij het proberen bij Red Bull. In een matige auto scoorde hij in 2015 meer punten dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo en het leek erop dat Kvyat een mooi toekomst tegemoet ging. Dat valt echter zwaar tegen. De Rus kan in 2016 niet met de druk omgaan en wordt teruggezet naar Toro Rosso. Daar kan hij het echter ook niet bolwerken en in 2017 moet hij de Formule 1 via de achterdeur verlaten. Helmut Marko is daarbij degene die de beslissingen kenbaar maakt aan Kvyat, al had hij de Rus graag langer gehouden bij Red Bull.

"Het talent van Daniil is onmiskenbaar" , begint Marko dan ook positief tegenover Motorsport.com. "Hij heeft meer talent dan Hartley en Gasly, maar hij heeft het te weinig laten zien" , stelt Marko. De Oostenrijker vervolgt: "Hij heeft sensationele races gereden, maar ergens is hij mentaal geknakt". Uiteindelijk moest Kvyat vertrekken omdat hij zowel op als buiten de baan niet meer voldeed aan de verwachtingen van Red Bull, zo legt Marko uit. "De snelheid was er uit en we kregen het niet meer terug. Hij trok zich terug en nam niets meer aan van anderen ", verklaart Marko waarom Red Bull uiteindelijk afscheid moest nemen van de Rus.

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"