© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Helmut Marko: "Formule 1 verliest fans door de Halo'

17 feb. 2018 15:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Nog een dikke week te gaan voordat de eerste testweek in Barcelona plaatsvindt. Dan zien we voor het eerst de nieuwe auto's inclusief de Halo in actie en kunnen de coureurs ervaren hoe het is om met de Halo te rijden.

Helmut Marko keurt de Halo af

Dat niet iedereen een voorstander is van de Halo is inmiddels wel duidelijk. Onder meer Max Verstappen ziet er totaal niks in. Niet alleen vindt onze landgenoot de Halo lelijk, ook verwacht hij dat de Halo in zijn geval nadelig is omdat het extra gewicht met zich meebrengt.

Ook Red Bull's teamadviseur Helmut Marko vindt dat de Halo afbreuk doet aan de sport. Tegenover Auto Motor und Sport steekt Marko zijn mening hierover bepaald niet onder stoelen of banken.

"Bij ons in Oostenrijk is skiën de nummer één sport. Iedere skiër heeft gedurende het seizoen wel een keer een blessure opgelopen, van breuken tot andere vormen van letsel. Dat hoort bij de sport. Iedereen vindt het ook geweldig om te zien hoe een skiër met zijn materiaal in gevecht gaat met de bergen."

"Een skiër verdient maar een fractie van wat een Formule 1 coureur krijgt terwijl hij veel meer gevaar loopt."

"In de Formule 1 is het risico van gevaar verloren gegaan terwijl het gewoon bij de sport hoort. We moeten dan ook oppassen dat de veiligheid niet doorslaat en dat de fans daardoor afhaken. Natuurlijk staat veiligheid voorop maar we hebben de afgelopen periode gelukkig weinig ernstige ongelukken gehad. "

"Met de Halo slaan ze nu de verkeerde richting in. Ze overdrijven echt en moeten oppassen dat de fans de Formule 1 niet de rug toekeren omdat het te veilig wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen