Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: "Formule 1 verliest fans door de Halo'

Nog een dikke week te gaan voordat de eerste testweek in Barcelona plaatsvindt. Dan zien we voor het eerst de nieuwe auto's inclusief de Halo in actie en kunnen de coureurs ervaren hoe het is om met de Halo te rijden.

Dat niet iedereen een voorstander is van de Halo is inmiddels wel duidelijk. Onder meer Max Verstappen ziet er totaal niks in. Niet alleen vindt onze landgenoot de Halo lelijk, ook verwacht hij dat de Halo in zijn geval nadelig is omdat het extra gewicht met zich meebrengt. Ook Red Bull's teamadviseur Helmut Marko vindt dat de Halo afbreuk doet aan de sport. Tegenover Auto Motor und Sport steekt Marko zijn mening hierover bepaald niet onder stoelen of banken. "Bij ons in Oostenrijk is skiën de nummer één sport. Iedere skiër heeft gedurende het seizoen wel een keer een blessure opgelopen, van breuken tot andere vormen van letsel. Dat hoort bij de sport. Iedereen vindt het ook geweldig om te zien hoe een skiër met zijn materiaal in gevecht gaat met de bergen."

"Een skiër verdient maar een fractie van wat een Formule 1 coureur krijgt terwijl hij veel meer gevaar loopt." "In de Formule 1 is het risico van gevaar verloren gegaan terwijl het gewoon bij de sport hoort. We moeten dan ook oppassen dat de veiligheid niet doorslaat en dat de fans daardoor afhaken. Natuurlijk staat veiligheid voorop maar we hebben de afgelopen periode gelukkig weinig ernstige ongelukken gehad. " "Met de Halo slaan ze nu de verkeerde richting in. Ze overdrijven echt en moeten oppassen dat de fans de Formule 1 niet de rug toekeren omdat het te veilig wordt."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"