© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Helmut Marko ook blij met Ricciardo als wereldkampioen'

Red Bull Racing heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze dolgraag met Max Verstappen de jongste wereldkampioen ooit in de Formule 1 willen afleveren. Toch betekent dat niet dat Daniel Ricciardo op minder lof en steun kan rekenen dan zijn Nederlandse teamgenoot.

Helmut Marko maakt geen onderscheid tussen Ricciardo en Verstappen

Het is algemeen bekend dat Red Bull adviseur Helmut Marko een groot fan is van Max Verstappen. De Oostenrijker ontdekte de jonge Nederlander en overtuigde de Red Bull leiding ervan om Verstappen een contract aan te bieden.

Een wereldtitel van Verstappen betekent dan ook de kroning op een mooi avontuur. Toch is het volgens voormalig Formule 1 én Red Bull coureur Mark Webber echt niet zo dat het team daardoor minder steun verleent aan Daniel Ricciardo.

Aan Fox Sport laat Webber het volgende weten.

"Het maakt Red Bull uiteindelijk echt niet uit wie er wereldkampioen wordt. Red Bull steunt de coureur die de leiding in het wereldkampioenschap heeft en zijn zaakjes het beste op orde heeft."

"Ook Daniel valt goed in de smaak bij Red Bull, hij heeft tenslotte het hele traject doorgelopen. Ik denk dan ook niet dat Helmut Marko teleurgesteld zal zijn als Daniel er met de wereldtitel vandoor gaat in plaats van Max. Natuurlijk is Marko enorm gecharmeerd van Max maar dat geldt ook voor Daniel. Het zijn zijn favoriete Red Bull-coureurs."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen