Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko: 'Racepace Red Bull is ongelofelijk'

Red Bull Racing had zich ongetwijfeld de seizoenopener anders voorgesteld. Met Max Verstappen vanaf P4 lonkte het podium maar onze landgenoot kwam uiteindelijk niet verder dan de zesde plek na zijn spin in de openingsfase.

Ondanks dat Red Bull Racing in Australië duidelijk eindigde als het derde topteam kijkt men tevreden terug op de openingsrace. Teamadviseur Helmut Marko steekt in gesprek met Motorsport Magazine zijn bewondering voor de RB14 dan ook niet onder stoelen of banken. Hij is er dan ook van overtuigd dat zijn team het gat met Mercedes heeft gedicht en in Australië over de snelste auto beschikte. "Onze snelheid in de race was echt ongelofelijk. Helaas bleek dit niet uit de klasseringen maar als we even vrij uit konden racen, waren we veruit de snelsten op de baan. Het nadeel is alleen dat je in Australië totaal niet kunt inhalen." Zijn bewering wordt in ieder geval ondersteund door Daniel Ricciardo die in de slotfase de snelste rondetijd klokte en daarmee Raikkonen en Hamilton aftroefde.

Zowel Ricciardo als Verstappen waren niet foutloos tijdens het eerste raceweekend van het nieuwe Formule 1 seizoen. Vooral Verstappen 'vergooide' daarmee zijn kansen op een podiumplek maar teamadviseur Marko ziet dit anders en vindt de kritiek op zijn jonge pupil dan ook niet terecht. "Max had een probleem met de onderkant van zijn auto waardoor de wagen moeilijk te besturen was. Dit speelde al voordat hij spinde. Zoiets kan helaas gebeuren. Het belangrijkste is dat we er beter voorstaan dan vorig jaar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"