Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Helmut Marko spreekt van verloren seizoen voor Red Bull

Het seizoen 2017 bracht voor Red Bull niet waarop van te voren werd gehoopt. Met de grote wijzigingen in de reglementen dacht Red Bull een goede kans te maken op de titel, maar al snel bleek dat een illusie. Helmut Marko spreekt in zijn terugblik op het seizoen dan ook van een teleurstellend seizoen.

Bij het Duitse Auto, Motor und Sport blikt Marko terug op 2017, dat al met horten en stoten begon voor Red Bull. "We begonnen veel te langzaam en hadden veel technische problemen. Dat lag aan onszelf, maar ook aan onze motorleverancier" , is Marko kritisch. "Maar er waren ook positieven dingen" , vervolgt Marko. "We konden ondanks de mindere motor uiteindelijk wel het tempo vooraan volgen."

Volgend seizoen hoopt Marko vanaf het begin mee te kunnen doen vooraan. Daarvoor zal Renault echter de zaakjes op orde moeten hebben. "Renault gaat er van uit dat de problemen opgelost zijn volgend jaar. Ze kunnen volgend jaar kwaliteit leveren" , aldus Marko. Tenslotte geeft Marko nog een kleine sneer richting de 'nieuwe' banen, zoals Abu Dhabi. "Je moet je gaan afvragen of je nog wilt rijden op dit soort banen. Hamilton was sneller dan Bottas en Max was sneller dan Kimi, maar ze konden er niet voorbij." "Dat heeft een grote impact op de race" , besluit een kritische Marko.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen