Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Herbert wijst twee F1-coureurs aan: "Tegen hen zou Verstappen het zwaar hebben"

Dat Max Verstappen dit seizoen zijn derde wereldtitel gaat opeisen, daar kijkt niemand van op. De vraag wordt nu al wel opgeworpen welke coureurs het de Red Bull-coureur in de toekomst lastig kunnen gaan maken? Johnny Herbert heeft daar wel zijn ideeën over.

Nu de dominantie van Red Bull zo vroeg in het seizoen al zo groot is, rijst de vraag op wie in de toekomst Max Verstappen echt kunnen gaan uitdagen. Volgens oud-coureur Johnny Herbert is het in ieder geval niet zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. "Het grootste verschil is nu dat de meerderheid van de jonge generatie goede coureurs op de grid iets heeft waar Lewis zich nooit prettig bij voelt en al zijn energie in wil steken, namelijk het simgedoe", zegt Herbert bij Standard Sport . "Het voegt een zesde zintuig toe." Volgens Herbert is Hamiltons teamgenoot George Russel hem al voorbijgestreefd. "George heeft Lewis kunnen uitdagen en heeft hem flink onder druk gezet. Als George de juiste auto krijgt, dan krijgt Verstappen het zwaar tegen hem. Ik denk hetzelfde over Lando Norris, als hij ook de juiste wagen heeft."

Hamilton naar Ferrari?

Hamilton is inmiddels 38 en het is maar de vraag of een recordbrekende achtste wereldtitel bij Mercedes realistisch is voor de Brit. Volgens Herbert zou Hamilton zijn vizier kunnen gaan richten op een stoeltje bij Ferrari. "Ik denk dat het afhangt van wat er gebeurt bij Mercedes. Kunnen ze het zaakje weer op de rit krijgen? Als dat niet lukt, Lewis wel nog steeds de spirit heeft en denkt dat Mercedes niet de plek voor hem is, waar gaat hij dan heen?" "Zou hij naar Ferrari gaan?", vervolgt Herbert. "Wil hij daarheen omdat hij het gevoel heeft dat hij daar een kampioenschap kan halen? Zou hij het gevoel hebben dat hij zijn energie en mensen van Mercedes mee kan nemen, zoals Michael Schumacher vroeger deed? En daadwerkelijk op een positieve manier voor verandering kan zorgen en het team de goede richting op kan sturen? Hij heeft de tijd echter niet aan zijn zijde", aldus de voormalig F1-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"