Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Herstellende Lauda viert zeventigste verjaardag

Niki Lauda mag vandaag zeventig kaarsjes uitblazen. De Oostenrijkse drievoudig wereldkampioen Formule 1 is herstellende van een longtransplantatie, maar maakt het naar omstandigheden goed.

Niki Lauda zal zijn zeventigste verjaardag naar verwachting niet heel uitbundig vieren. De Oostenrijker herstelt van een longtransplantatie die hij begin augustus met spoed moest ondergaan. In deze fase betekent dat dat zijn spieren moeten aansterken, iets wat met intensieve fysiotherapie gestimuleerd wordt.

Lauda is met drie wereldtitels één van de meest succesvolle Formule 1-coureurs aller tijden. De Oostenrijker heeft de sport na zijn actieve racecarrière nooit vaarwel kunnen zeggen. Zo was hij op enig moment de teambaas van Jaguar Racing en vandaag de dag is hij aandeelhouder én adviseur van Mercedes. De verwachting is dat het nog even duurt voordat Lauda weer zijn gezicht laat zien op het circuit. Goede vriend en Red Bull-adviseur Helmut Marko gaf eerder al aan dat de Grand Prix van Australië wat dat betreft nog te vroeg komt. Mercedes liet het heuglijke feit niet onopgemerkt voorbijgaan:

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1098900176113205248

A very Happy Birthday Niki, from all of us at the Team! 🎂 🎉 #HappyBirthdayNiki pic.twitter.com/5Oz1Tlf3Ut — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 22 februari 2019

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'