Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

GP-circuit Saoedi-Arabië op meerdere plekken gewijzigd

Het circuit met 27 bochten voor de kust van de Rode Zee organiseert dit jaar al voor de derde keer een Formule 1 Grand Prix, met enkele aanpassingen om de ervaring van de coureurs te verbeteren.

XPB 1135879 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Jeddah Corniche Circuit is voor 2023 op tal van punten aangepast 'om het racen soepeler, veiliger en nog spannender te maken.' De veranderingen, zoals onthuld door RacingNews365, zijn doorgevoerd na klachten van coureurs over de hoge snelheid op het circuit in combinatie met het slechte zicht.

De aanpassingen werden vorig jaar uitgevoerd in samenwerking met circuitbouwer Tilke GmBH na overleg met de FIA, F1 en coureurs.

Verbeterde zichtbaarheid en afschrikmiddelen voor het nemen van bochten

De belangrijkste veranderingen zijn verbeteringen aan het zicht van de coureurs op specifieke delen van het circuit. Zo zijn de muren bij bochten 14 en 20 respectievelijk 7,5 meter en 5 meter naar achteren geplaatst, terwijl de muren bij bochten 8 en 10 zijn aangepast voor een betere zichtbaarheid.

Eén van de zorgen bij het verbeteren van het zicht in deze bochten was de mogelijke toename in snelheid die er bij kwam kijken. Om dat tegen te gaan zijn in de bochten 3, 14, 19, 20 en 21 'Rumble Lines' toegevoegd die auto's afremmen, en in de bochten 4, 8, 10, 11, 17 en 23 zijn aflopende kerbstones aangebracht.

De laatste grote verandering vinden we terug bij de chicane, bochten 22 en 23, waar een nieuw profiel is aangebracht om de snelheid met 50 km/u te verminderen. Er zullen ook wijzigingen aan de DRS-zone worden aangebracht door de aanpassing van de detectie- en activatiezones. Deze zullen naar verwachting in aanloop naar het weekend door de FIA worden bevestigd.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend