Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

GP-circuit Saoedi-Arabië op meerdere plekken gewijzigd

Het circuit met 27 bochten voor de kust van de Rode Zee organiseert dit jaar al voor de derde keer een Formule 1 Grand Prix, met enkele aanpassingen om de ervaring van de coureurs te verbeteren.

Het Jeddah Corniche Circuit is voor 2023 op tal van punten aangepast 'om het racen soepeler, veiliger en nog spannender te maken.' De veranderingen, zoals onthuld door RacingNews365 , zijn doorgevoerd na klachten van coureurs over de hoge snelheid op het circuit in combinatie met het slechte zicht. De aanpassingen werden vorig jaar uitgevoerd in samenwerking met circuitbouwer Tilke GmBH na overleg met de FIA, F1 en coureurs.

Verbeterde zichtbaarheid en afschrikmiddelen voor het nemen van bochten

De belangrijkste veranderingen zijn verbeteringen aan het zicht van de coureurs op specifieke delen van het circuit. Zo zijn de muren bij bochten 14 en 20 respectievelijk 7,5 meter en 5 meter naar achteren geplaatst, terwijl de muren bij bochten 8 en 10 zijn aangepast voor een betere zichtbaarheid. Eén van de zorgen bij het verbeteren van het zicht in deze bochten was de mogelijke toename in snelheid die er bij kwam kijken. Om dat tegen te gaan zijn in de bochten 3, 14, 19, 20 en 21 'Rumble Lines' toegevoegd die auto's afremmen, en in de bochten 4, 8, 10, 11, 17 en 23 zijn aflopende kerbstones aangebracht. De laatste grote verandering vinden we terug bij de chicane, bochten 22 en 23, waar een nieuw profiel is aangebracht om de snelheid met 50 km/u te verminderen. Er zullen ook wijzigingen aan de DRS-zone worden aangebracht door de aanpassing van de detectie- en activatiezones. Deze zullen naar verwachting in aanloop naar het weekend door de FIA worden bevestigd.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen