Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Het duidelijke verschil tussen fenomenen Hamilton en Alonso

Hij heeft nog op de grid gestaan met beide coureurs. Volgens David Coulthard zijn wereldkampioenen Fernando Alonso en Lewis Hamilton twee fenomenen in de Formule 1, maar is er ook een groot verschil tussen de twee.

Van dichtbij maakte David Coulthard de twee wereldtitels van Fernando Alonso in 2005 en 2006 mee en de eerste titel van Lewis Hamilton in 2007. Zelf reed hij die jaren in het midden- en achterveld van de Formule 1, maar zag hij op de baan het talent van de twee rijders, die nu nog altijd meestrijden om de podiumplekken. "Fernando is een fenomeen, daar is geen twijfel over mogelijk. Hij is hongerig. Toen Michael Schumacher voor de eerste keer met pensioen ging bij Ferrari stopte hij helemaal met racen. Fernando stapte wel in de auto toen hij afscheid nam van F1. Hij ging naar Amerika om daar te racen", vertelt Coulthard bij Ziggo Sport Race Café .

Mansell, Piquet en Senna

Het hongerige gevoel naar het racen ziet Coulthard niet terug bij Hamilton. "Lewis is ook een fenomeen, een uitzonderlijke coureur. Maar ik denk niet dat hij ooit echt dezelfde honger heeft gehad als Fernando, hij heeft dat niet nodig gehad." Coulthard maakt de vergelijking met andere legendes uit de Formule 1. "Nigel Mansell was waarschijnlijker hongeriger dan Nelson Piquet of Ayrton Senna. Hij moest werken om het voor elkaar te krijgen. Senna, Piquet en Lewis hebben zoveel talent dat ze gewoon professioneel moeten zijn. Terwijl ik denk dat Fernando nog steeds hongerig is. Hij wil er nog steeds voor vechten. Ik weet niet zeker of Lewis dat ooit nodig had, want hij had alle vaardigheden die genoeg waren om hem te brengen naar waar hij nu is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"