Het geheim van Dakar-helden Tim en Tom Coronel

04 jan. 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Autocoureurs Tim en Tom Coronel zijn in de Dakar Rally populairder dan toppers als Sebastian Loeb of Carlos Sainz. Wat is het geheim van de vrolijke tweeling? De gebroeders Coronel brengen Dakar in de huiskamer bij de racefan.

Tim en Tom Coronel zijn geboren met benzine in de aderen. Al vroeg was het tweetal te vinden op het circuit van Zandvoort, waar ze de fijne kneepjes van het vak leerden. Tom was in zijn jonge jaren uitermate succesvol in de Formule-racerij, won de Marlboro Masters op Zandvoort en het Japanse Formula Nippon Kampioenschap. Bijna maakte hij zijn F1-debuut voor Arrows, maar verder dan een test eind 1999 kwam hij niet. Hij werd afgetroefd door Jos Verstappen, die meer sponsorgeld meebracht.

Een moment dat even slikken was, maar Tom zat niet bij de pakken neer en koos voor een carrière in de toerwagens. Iets waarin hij als privateer de nodige successen behaalde. Broer Tim kwam internationaal gezien wat minder ver op de autosportladder en ging als eerste Coronel ‘zand happen’. Samen met zijn vrouw Gaby Uljee debuteerde hij in 2007 in de Dakar, om in 2009 samen met broer Tom zijn opwachting te maken.

De daaropvolgende jaren was het Tim die alleen deelnam aan het avontuur in zijn McRea buggy. Het leverde prachtige beelden op van de ‘eenzame’ coureur die het zonder navigator moest stellen en alle omstandigheden alleen moest trotseren.

Toen Tom in 2016 wederom besloot om deel te nemen aan Dakar, in zijn eigen buggy, steeg de populariteit van het duo tot ongekende hoogte. Met zijn ‘Tom Cam’ bracht hij Dakar tot leven in de Nederlandse huiskamers en ver daarbuiten. Tom’s strijd tegen de elementen en zijn talloze problemen met zijn buggy, zorgden voor prachtige TV. Broer Tim had zijn eigen ambities al lang laten varen om zijn ‘maatje’ keer op keer te hulp te schieten en zo gezamenlijk de finish te behalen. De huilende Tom, de sleutelende Tim, was dat het verhaal van Dakar 2016?

“We zijn puur, we zijn echt. Mensen mogen ons zien huilen en lachen, ze mogen zien dat we het zwaar hebben. Dakar is loodzwaar, zeker als je zoveel pech hebt en moet overnachten in de duinen”, laat Tom aan Racingnews365 weten.

“Nooit meer, ik doe dit nooit meer!”, de woorden van Tom Coronel bij de finish van Dakar 2016 maakten al snel plaats voor een nieuw avontuur. Nooit meer alleen, maar voor altijd samen met hun ‘beast’. Een project ‘des Coronels’ werd gelanceerd samen met het Amerikaanse Jefferies werd er een Buggy gebouwd. Nee, niet zo maar een buggy. Een dikke vette BUGGY die niet zou misstaan in het wagenpark van Dakar-showman Robby Gordon.

Fans overal ter wereld werden via de social media kanalen van het tweetal op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen tijdens de bouw. Ook tijdens de rally was het genieten voor de fans, want de o-zo lastig te volgen Dakar Rally werd dichterbij gebracht dan ooit te voren. Tim, Mr. Dakar, is gigantisch populair en in landen als Bolivia, Argentinië en Peru worden de ‘Coronelli’s’ in ieder dorp warm onthaald. De presentatie van ‘the beast’ voor 2019 werd dan ook live uitgezonden op alle Social Media kanalen! Een uniek iets, waar menig F1-team nog jaloers op is.

In 2019 kunnen we weer twee weken lang genieten van de avonturen van Tim en Tom Coronel in de Dakar Rally. Samen met de racende tweeling zal Racingnews365 ervoor zorgen dat jullie niets hoeven te missen. Stay tuned en vanaf 7 januari brengen wij Dakar écht bij de fans thuis.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen