Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het hoogtepunt van Verstappens seizoen volgens vader Jos

Max Verstappen was heel duidelijk welke zeges en momenten er voor hem bovenuit staken in 2023. Vader Jos Verstappen wijst naar een ander aspect.

Jos Max Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grands Prix van Miami, Nederland en Japan. Dat waren de mooiste zeges voor Max Verstappen in 2023, zo vindt hij zelf. Verstappen kende sowieso een bijzonder seizoen, waarin hij negentien keer zegevierde en zijn derde wereldtitel op rij pakte. De Nederlander voelde zich ontzettend thuis in de RB19.

Zijn vader Jos Verstappen speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Red Bull-coureur. Jos en Max wilden er samen alles aan doen om in de Formule 1 te belanden en wereldtitels te winnen en staken er ontzettend veel tijd in. Het resulteerde uiteindelijk in veel successen, waar voorlopig nog geen einde aan lijkt te komen.

Als Jos voor de camera's van Viaplay wordt gevraagd wat volgens hem het hoogtepunt van 2023 is, wijst hij niet naar een specifieke Grand Prix. "Dat Max er gewoon iedere wedstrijd weer staat. Het kampioenschap was vroegtijdig binnen, maar hij wil gewoon alles winnen waar hij aan meedoet."

"Dat gelul heb je toch altijd?"

De enige race die Red Bull niet wist te winnen was Singapore. Daar ging Carlos Sainz met de zege aan de haal in een off-weekend voor Max en Sergio Perez. Het riep vragen op of de dominantie van Red Bull voorbij was, maar Verstappen sloeg keihard terug in Japan. Zijn vader moet er achteraf om lachen.

"Dat gelul heb je toch altijd? Als het even tegen zit, denken ze meteen dat het aan de auto ligt. Dat is ook het mooie van het team: de samenwerking die er is met Max en dat hij het dan toch weer wil laten zien. Maar dat is ook de gedrevenheid die er binnen het team heerst. Dat is het mooiste aspect."

Gaan we Jos in 2023 nog zien in de rallysport, waar hij actief aan deelneemt? "Dit jaar niet meer. We gaan alle puntjes weer even op de i zetten en in januari beginnen we weer een beetje met testen en voorbereiden. Dan zien we wel aan welke kampioenschappen we mee gaan doen."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen