Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Het is frustrerend om zo'n snelle teamgenoot als Verstappen te hebben"

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost weet dat zijn voormalige pupil Alexander Albon over enorm veel talent beschikt, maar aankomend seizoen is het van belang dat de Britse Thai zich niet te veel op teamgenoot Max Verstappen focust, want dat kan volgens hem alleen maar voor frustratie zorgen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Al toen ik hem voor het eerst in een Formule 1-auto zag rijden, voorspelde ik al dat hij wel eens een van de verrassingen van het seizoen kon worden", zo begint de teambaas van Alpha Tauri (voorheen Toro Rosso) zijn verhaal over Alexander Albon. In aanloop naar het afgelopen seizoen stapte hij in Barcelona voor het eerst ooit in een Formule 1-auto en toonde hij meteen dat hij over veel potentie beschikte."

In het eerste deel van het seizoen maakte Albon bij Toro Rosso dusdanig veel indruk dat hij de overstap maakte naar Red Bull, waar hij de tegenvallende Pierre Gasly verving. Teambaas Tost snapte het wel, aangezien hij al vaker bij de Red Bull-leiding had aangegeven dat de Formule 1-rookie het vooralsnog prima deed.

"Al in zijn tweede race scoorde hij twee WK-punten en liet hij zijn ware potentieel wederom zien", zo vervolgt de Oostenrijker zijn verhaal tegenover RACER. "Vanaf het begin heeft Alex fantastisch gepresteerd. Red Bull heeft hem van dichtbij geobserveerd en vervolgens besloten om hem bij het team te halen."

In de acht races die de coureur in de tweede helft van 2019 uitkwam voor de Oostenrijkse hoofdmacht, wist Albon wederom indruk te maken. In tegenstelling tot Gasly wist hij steevast in de top zes te finishen, al was het gat met teamgenoot Max Verstappen nog steeds duidelijk aanwezig. Volgens Tost moet Albon komend seizoen voorkomen dat hij zich te veel focust op de prestaties van zijn Nederlandse stalgenoot.

"Als je een enorm snelle coureur als Verstappen aan de andere kant van de garage hebt, dan kan dat aan de ene kant positief werken, maar tegelijkertijd ook heel frustrerend zijn. Dan kan het voorkomen dat je zelf erg goed en snel rijdt, maar dat je nog steeds niet in de buurt van je teamgenoot komt."

"Daarom moet Alex zich het komende seizoen vooral op zichzelf gaan concentreren, vooral veel leren en alles op zijn eigen manier doen, dan kan het alleen maar positief uitpakken", aldus de trotse ex-teambaas van Albon.

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari