Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Het is naïef om spanning en actie in Monaco te verwachten'

De Grand Prix van Monaco biedt maar sporadisch echte actie. Voor de coureurs is de magie al lang van het stratencircuit af en fans vallen in slaap tijdens de race. Liberty topman Ross Brawn erkent het probleem, maar wijst ook op de charme van de race.

"Ik heb de commentaren gehoord en gelezen van diverse coureurs en mensen in de F1 die de race saai worden. Ja, het was geen race met volop acties en bandenmanagement stond centraal. Het is echter naief om veel gevechten en inhaalacties in Monaco te verwachten", laat Brawn in zijn column weten. "Monaco is een hele bijzondere race waarvoor andere criteria gelden dan voor andere races. De sfeer in de paddock en de glamour maken het uniek."

Brawn is wel van mening dat de Formule 1 meer inhaalacties moet krijgen en circuits met meer uitdaging. "Onze doelstelling is dat we samen met de promotors en aandeelhouders zorgen voor nieuwe circuits waarop beter ingehaald kan worden en de huidige circuits verbeterd worden." "De mening van de coureurs is daarbij altijd welkom en mijn deur staat op. Maar, Monaco biedt daar geen mogelijkheden voor. Dan zou je land van de zee moeten winnen en dat is niet aan ons!"

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie