© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Het is naïef om spanning en actie in Monaco te verwachten'

30 mei 2018 08:29 Ruud Dimmers 0 reacties
De Grand Prix van Monaco biedt maar sporadisch echte actie. Voor de coureurs is de magie al lang van het stratencircuit af en fans vallen in slaap tijdens de race. Liberty topman Ross Brawn erkent het probleem, maar wijst ook op de charme van de race.

Monaco bijzondere race op F1-kalender

"Ik heb de commentaren gehoord en gelezen van diverse coureurs en mensen in de F1 die de race saai worden. Ja, het was geen race met volop acties en bandenmanagement stond centraal. Het is echter naief om veel gevechten en inhaalacties in Monaco te verwachten", laat Brawn in zijn column weten.

"Monaco is een hele bijzondere race waarvoor andere criteria gelden dan voor andere races. De sfeer in de paddock en de glamour maken het uniek."

Brawn is wel van mening dat de Formule 1 meer inhaalacties moet krijgen en circuits met meer uitdaging.  

"Onze doelstelling is dat we samen met de promotors en aandeelhouders zorgen voor nieuwe circuits waarop beter ingehaald kan worden en de huidige circuits verbeterd worden."

"De mening van de coureurs is daarbij altijd welkom en mijn deur staat op. Maar, Monaco biedt daar geen mogelijkheden voor. Dan zou je land van de zee moeten winnen en dat is niet aan ons!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen