Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Aston Martin duidt mega-groot voordeel Red Bull ten opzichte van Mercedes

Red Bull lijkt op dit moment, ondanks de overwinning van Mercedes in Bahrein, het snelste team. Dat heeft het voor een groot deel aan het reglement van 2021 te danken.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het hoge rake-concept van Red Bull en enkele andere teams betaalt zich eindelijk uit. Door de reglementswijzigingen van 2021 hebben die teams een groot voordeel, denken Toto Wolff en Otmar Szafnauer.

"Wij hebben meer geleden dan de teams met een hogere rake", zegt Wolff tegen media waaronder RacingNews365. "Het is voor ons waarschijnlijk wat moeilijker om de verloren downforce terug te vinden. Maar van wat ik tot dusver heb gehoord en gezien, hoop ik dat we een mooi gevecht kunnen hebben, want dat is wat de fans willen zien."

Wolff legt uit dat het dit jaar niet naar een hoge rake-concept gaan schakelen, daar is gewoonweg geen tijd voor.

"Onze analyses wijzen uit dat het hoge rake-concept minder downforce heeft verloren dan de lage rake. In het laatste jaar van deze reglementen kunnen we niet het concept van Red Bull en sommigen andere teams nabouwen. Dat is fysiek niet mogelijk. We kunnen onze ophanging en settings niet gebruiken op de manier waarop Red Bull dat doet, dus we moeten het beste er van maken."

Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer is nog concreter dan Wolff en benoemt precies hoeveel tijd teams met een lage rake-filosofie hebben verloren.

"We hebben tijd verloren door de verandering van het reglement. De teams met een lage rake hebben een seconde verloren ten opzichte van de teams met een hoge rake. Als je ons vergelijkt met Mercedes dan zijn we een tiende sneller dan we hier vorig jaar waren. Maar als je ons vergelijkt met de hoge rake teams dan hebben zij nog eens zeven- tot acht tienden gewonnen."

Het team gaat vol aan de bak om tijd terug te winnen, maar een quick fix is er niet, zegt Szafnauer.

"Het is nu een fundamenteel probleem, maar we gaan hard werken om de verloren tijd terug te vinden. Mercedes runt ook de lage rake en zij zijn sneller dan ons, dus er valt tijd te winnen en het is aan ons om het te vinden."

Forbidden

Weddenschappen Mercedes

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten