© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Williams van P17 en P18 naar een dubbele puntenfinish in Oostenrijk

11 jul. 2017 10:30 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Williams was vol ongeloof na de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Het gehele weekend was het team al niet snel en tijdens de kwalificatie werd het dieptepunt bereikt. Felipe Massa kwalificeerde zich als zeventiende, terwijl Lance Stroll op de achttiende plaats eindigde. In de wedstrijd voltrok zich echter een klein wonder: beide wagens finishte in de punten.

Williams kent ijzersterke comeback in Oostenrijk

De crux zat hem in de start voor Felipe Massa en Lance Stroll. Door slim om de chaos die Daniil Kvyat veroorzaakte heen te rijden konden beide coureurs maar liefst zeven plaatsen goedmaken in slechts één ronde tijd. Daarmee lagen de Williams-coureurs al na ronde één op P9 en P10. 

Felipe Massa kon zijn negende plek moeiteloos behouden en zag zelfs P8 nog dichtbij komen, maar Lance Stroll had het wat lastiger. Hij stond onder druk van Kevin Magnussen, die zijn goede start ook wilde belonen met een puntenfinish. Gelukkig voor Stroll, en helaas voor Magnussen, gaf de Haas de brui eraan en moest de Deen opgeven met een technisch mankement. Daardoor reed Stroll zich uiteindelijk moeiteloos naar een derde puntenfinish op rij.

Teambaas Claire Williams was dan ook zeer verrast toen ze na de eerste doorkomst twee auto's in de punten zag rijden. "Dit is een zeer verrassend resultaat", zei Williams na afloop tegen Motorsport.com. "Door de chaos met Daniil Kvyat, Fernando Alonso en Max Verstappen konden beide coureurs snel opklimmen. Het was wonderbaarlijk dat ze allebei zo'n goede start hadden, dat is namelijk niet makkelijk vanaf die positie", complimenteerde Williams haar coureurs.

Met de dubbele puntenfinish blijft Williams op de vijfde plek in het kampioenschap staan, vlak boven Toro Rosso. De nummer vier, Force India, liep echter verder uit op het team en lijkt voorlopig 'the best of the rest' te zijn.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen