Het ongeëvenaarde unicum van de Grand Prix van Italië

05 sep. 2018 16:30 Jan van der Burgt 0 reacties
De Grand Prix van Italië was er blij vlagen een om van te smullen en bracht bovendien opmerkelijke statistieken voort. Kimi Raikkonen vierde zijn 100ste podiumplaats en Lewis Hamilton evenaarde het aantal overwinningen van Michael Schumacher op Monza. Maar wat dacht je van deze? Voor het eerst in de Formule 1-geschiedenis hebben alle Formule 1-coureurs punten gescoord.

Een groot 'dankjewel' gaat daarvoor uit naar de jongens van Haas F1, die in de ogen van de wedstrijdleiding een illegale auto op de grid brachten. De daaropvolgende diskwalificatie hielp Sergey Sirotkin aan de tiende plaats, goed voor zijn eerste WK-punt en goed voor een unicum in de Formule 1.

Willliams kwam sowieso opvallend sterk voor de dag. Zo meldde Lance Stroll zich op zaterdag plotsklaps in Q3. Dat droeg ook weer bij aan een zeldzaamheidje. In Q3 stonden auto's van acht verschillende teams aan het vertrek. De posities vijf t/m tien werden ingenomen door steeds een ander team. Het was voor het laatst tijdens de GP van Oostenrijk van 2015 dat er acht verschillende auto's aan de start stonden in Q3.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen