Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Het vlak waarop Red Bull mijlenver achterloopt op de concurrentie

Red Bull heeft een stokoude windtunnel waar het gebruik van maakt. De bouw van een nieuwe windtunnel staat op de planning, maar dat proces heeft nu vertraging opgelopen.

Red Bull Factory
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De windtunnel van Red Bull is inmiddels zo'n 75 jaar oud, waarmee het de oudste is in de Formule 1. De faciliteiten in Bedford worden niet al 75 jaar lang gebruikt voor F1, want eerst werd het gebruikt voor het testen van vliegtuigen.

Terwijl de concurrentie links en rechts met nieuwe windtunnels komt, zoals recent Aston Martin en McLaen, kan Red Bull niet achterblijven. En dus ging men vorig jaar na goedkeuring van wijlen Dietrich Mateschitz op zoek naar een locatie voor een nieuwe windtunnel. Er werd een locatie gevonden in de buurt, vergunningen werden in maart 2023 aangevraagd, maar de lokale overheden lieten lang op zich wachten met het groene licht.

Nu heeft Red Bull de aanvraag ingetrokken, omdat het een betere locatie zou hebben gevonden in de buurt. Het betekent dat de start van de bouw weer wat langer op zich zal laten wachten, omdat er weer opnieuw allerlei administratieve rompslomp moet worden afgevinkt.

Realistisch gezien zal het dus pas op zijn vroegst in 2025 een nieuwe Red Bull-windtunnel zijn. De eerste auto die kan profiteren van de nieuwe faciliteiten, is de 2026-bolide, maar dat was altijd al het plan. Dat komt redelijk goed uit, want dan gaan er nieuwe F1-regels in.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

17 reacties

Viaplay

Unibet
x
Red Bull Red Bull verliest grote voorsprong op één belangrijk vlak