© Mercedes

Nieuwsoverzicht

"Het wordt tijd dat Ferrari zich verlaagt tot het niveau van Mercedes"

04 sep. 2018 13:25 Jan van der Burgt 4 reacties
Voormalig Formule 1-wereldkampioen en rascriticus Jacques Villeneuve is van mening dat Mercedes op Monza een vuil spelletje speelde. Met name de openlijke manier waarop Mercedes de teamorders kenbaar maakte, is de Canadees een doorn in het oog.

Na de pitstops van Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton fungeerde Valtteri Bottas aan de kop van het veld als afstopper van Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton kon zodoende aanhaken bij de Ferrari-Fin, om uiteindelijk succesvol de aanval te openen. De tactiek van Mercedes kan de goedkeuring van Jacques Villeneuve in ieder geval niet wegdragen:

"Dit was geen mooie overwinning voor Mercedes. De manier waarop ze de zege binnenhaalden was teleurstellend. Ze offerden een teamgenoot op om de race van de concurrent te ruïneren", aldus Villeneuve in zijn rol als analist voor Sky Italia.

"Teamorders zijn oké, maar dit ging te ver. Ze vertelde Bottas dat hij Hamilton moest helpen, om vervolgens tegen Hamilton te roepen dat hij hulp zou krijgen. Dat is teveel informatie die bovendien openlijk wordt gedeeld. Ze hebben Bottas nu twee keer op rij op een dergelijke manier ingezet."

Mercedes trok aan het langste eind en gaf Ferrari (opnieuw) het nakijken. Villeneuve is sowieso niet onder de indruk van de recente optredens van de Scuderia: "Ze hebben duidelijk de beste auto, maar wonnen slechts één van de laatste vier races. Dat is niet best. Misschien moeten ze bij Ferrari de tactieken van Mercedes maar eens over gaan nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen