Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Het wordt tijd dat Ferrari zich verlaagt tot het niveau van Mercedes"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen en rascriticus Jacques Villeneuve is van mening dat Mercedes op Monza een vuil spelletje speelde. Met name de openlijke manier waarop Mercedes de teamorders kenbaar maakte, is de Canadees een doorn in het oog.

Na de pitstops van Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton fungeerde Valtteri Bottas aan de kop van het veld als afstopper van Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton kon zodoende aanhaken bij de Ferrari-Fin, om uiteindelijk succesvol de aanval te openen. De tactiek van Mercedes kan de goedkeuring van Jacques Villeneuve in ieder geval niet wegdragen:

"Dit was geen mooie overwinning voor Mercedes. De manier waarop ze de zege binnenhaalden was teleurstellend. Ze offerden een teamgenoot op om de race van de concurrent te ruïneren", aldus Villeneuve in zijn rol als analist voor Sky Italia . "Teamorders zijn oké, maar dit ging te ver. Ze vertelde Bottas dat hij Hamilton moest helpen, om vervolgens tegen Hamilton te roepen dat hij hulp zou krijgen. Dat is teveel informatie die bovendien openlijk wordt gedeeld. Ze hebben Bottas nu twee keer op rij op een dergelijke manier ingezet." Mercedes trok aan het langste eind en gaf Ferrari (opnieuw) het nakijken. Villeneuve is sowieso niet onder de indruk van de recente optredens van de Scuderia: "Ze hebben duidelijk de beste auto, maar wonnen slechts één van de laatste vier races. Dat is niet best. Misschien moeten ze bij Ferrari de tactieken van Mercedes maar eens over gaan nemen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi