Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hezemans: "Max Verstappen, my goodness!"

Herinnert u zich de Formule 1 Grand Prix van Japan in 2023 nog? Ja? Mike Hezemans ook. En dat maakt dat hij blind uitgaat van een dominante zegetocht voor Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Japan.

Verstappen Australia
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Formule 1 strijkt komend weekend neer op het Japanse circuit van Suzuka. Daar zal Red Bull terug moeten komen van een minder goed optreden in Australië, maar Mike Hezemans gelooft helemaal dat Max Verstappen die belofte in gaat lossen. Daarvoor hoeft hij alleen maar te wijzen op de GP van Japan van vorig seizoen. Destijds was Verstappen uiterst dominant, toen in navolging van de eveneens tegenvallende Grand Prix van Singapore.

Hij gaat in gesprek met RacingNews365 los met het antwoord op de vraag of je als coureur het verschil kan maken op Suzuka: "Ja, dat sowieso, zeker in combinatie met een goede setup. Je zag het vorig jaar aan Max, my goodness! Wat was hij een klap sneller dan de rest! En dat gaat hij nu weer zijn", zo voorspelt de voormalig coureur.

Heeft de rest geen kans? Tussen realiteit en hoop ligt voor Hezemans een wereld van verschil: "Ik hoop het wel. Ik hoop dat Ferrari wel een kans heeft, anders wordt het echt weer heel saai", zo is hij eerlijk. "Maar ik denk dat Verstappen toch weer heer en meester gaat zijn."

Net als vorig jaar dus: "Toen had je dat verhaal met vleugels die minder mochten flexen en of dat Red Bull dan wel of niet zou schaden. Verstappen moest daarom lachen met de gedachte 'wacht maar af'. En nu is die situatie eigenlijk vergelijkbaar. Hij is nu ook weer een beetje getergd. Maar het is dan ook wel weer extra mooi als hij zo goed is; dat je dat verschil dan nog des te meer kan maken."

Een voorspelling voor de top drie, wil hij zich daar aan wagen? Ja, best wel: "Max en dan Carlos Sainz, want die heeft op dit moment alles mee. En dan ga ik voor P3 even geen Charles Leclerc zeggen... maar wie dan? Lando Norris. Anders is het zo saai. Zo hebben we tenminste drie verschillende auto's op het podium."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China