Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Hezemans: "Red Bull ligt op de slachtbank, maar McLaren haalt de trekker niet over"

McLaren liep tijdens de Grand Prix van Italië niet alleen de overwinning mis, maar men miste ook een unieke kans om Lando Norris flink wat punten in te laten lopen op Max Verstappen. Onbegrijpelijk volgens Viaplay-analist Mike Hezemans.

Norris Verstappen
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wanneer we voormalig coureur en huidig Viaplay-analist Mike Hezemans vragen naar de tactiek van McLaren tijdens de Grand Prix van Italië, volgt al snel een duidelijk antwoord: "Ik denk dat ze drie fouten hebben gemaakt. Ten eerste hadden ze natuurlijk allang aan moeten geven dat Lando Norris de nummer één was  voorafgaande aan de race en dat Oscar Piastri nooit had mogen aanvallen in de eerste ronde. De tweede fout is dat ze Norris en Piastri met elkaar hebben laten racen waardoor het bandenverbruik nog hoger kwam te liggen. Ze hadden een bolide op een eenstopper moeten laten rijden, zodat alles was afgedekt."

"Ten derde moet je op het laatste moment van de race Piastri zijn plaats af laten geven aan Norris. Piastri kon op dat moment de race niet meer winnen en dus moet je Norris de punten laten pakken in de strijd om het coureurskampioenschap", aldus de opsomming van Hezemans. 

Gelooft McLaren niet in een coureurstitel? "Het is heel raar dat McLaren niet in de titel gelooft, wanneer je net nog de Nederlandse Grand Prix met meer dan twintig seconden voorsprong hebt gewonnen. Er is geen enkele reden om niet geloven dat men ook de komende vier a vijf GP’s kan winnen. Vooral in Singapore hebben ze een grote kans, waar Red Bull ook nog eens riskeert om het vierde team te zijn."

Kan Red Bull nog wel terugkomen tijdens het laatste gedeelte van het seizoen? "Men is bij Red Bull natuurlijk wel echt heel goed en het is niet zo dat plots niemand meer wat kan bij het team. Het valt alleen tegen dat ze de afgelopen tijd geen goede upgrade meer hebben gebracht. Toch geloof ik niet dat de titel in gevaar komt voor Max Verstappen en dat simpelweg omdat McLaren een slechte strategie heeft, vooral vanuit het management. Red Bull ligt op de slachtbank, maar McLaren haalt de trekker niet over."

"Ook strijden er meerdere bolides vooraan mee op het moment, zoals Mercedes en Ferrari. Die zijn ook goed genoeg om telkens punten weg te nemen en dat is in het voordeel van Verstappen. Max rijdt daarnaast heel slim en heeft zoveel ervaring dat hij gewoon zijn punten binnen blijft slepen. Hij maakt geen domme fouten en op die manier blijft hij zijn punten pakken en ben ik er bijna zeker van dat hij gewoon wereldkampioen wordt."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na machteloze race Verstappen in Bakoe