Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill merkt belangrijk voordeel op voor Verstappen in spannende titelstrijd

Lando Norris zit Max Verstappen op de hielen in het rijderskampioenschap, maar volgens voormalig kampioen Damon Hill is die positie zo verkeerd nog niet voor de Nederlander.

Verstappen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen leek de titel van 2023 haast met twee vingers in de neus binnen te slepen, maar van de dominantie die hij vorig jaar liet zien is ondertussen niets meer over. De concurrentie heeft het gat met Red Bull inmiddels gedicht, McLaren heeft recent de leiding in het constructeurskampioenschap zelfs al overgenomen en ook de voorsprong van Verstappen in het rijderskampioenschap wordt met iedere race kleiner. 

Toch laat voormalig kampioen Damon Hill in de F1 Explains-podcast weten dat de positie waar Verstappen op dit moment in zit helemaal niet zo verkeerd is met het oog op de huidige titelstrijd. "Ik denk echt dat het beter is om nu dat voordeel in handen te hebben en het dan te kunnen verdedigen. Als je de jagende partij bent, zoals Norris nu, heb je eigenlijk niks te verliezen, maar aan de andere kant kijk je wel tegen een achterstand aan. Dus het is altijd beter om in die positie van Verstappen te zitten en om in ieder geval die punten op zak te hebben."

"Want er is altijd sprake van een soort spanning in motorsport, daar kunnen we niet omheen. Maar het gaat juist om hoe je met die spanningen omgaat en hoe je presteert onder druk. Ik zou het in ieder geval wel weten, want ik zou absoluut liever de leiding in handen hebben. Voor Max staat er nu wel heel veel op het spel, want ik kan me bijvoorbeeld ook nog herinneren hoe dat voor mij was toen ik in 1996 aan de leiding ging. Het gat werd alsmaar kleiner en dat kan best beangstigend zijn."

Volgens Hill is er in ieder geval één ding waar Verstappen zich nu niét mee bezig hoort te houden. "Het wordt telkens lastiger, want op een gegeven moment begin je wel echt te denken dat je gaat winnen. Maar de gouden regel in zo ongeveer iedere sport is juist dat je niet op de zaken vooruit moet lopen. Maar de positie waar Verstappen nu in zit zorgt er wel voor dat je echt naar het hier en nu blijft kijken en dat je dat competitieve karakter in stand houdt, in ieder geval tot de vlag valt of het seizoen voorbij is."

Hill is dan ook van mening dat coureurs zich tijdens een race vooral niet druk horen te maken over de stand in het kampioenschap. "Dat moet je echt nooit doen als je aan het racen bent, want uiteindelijk weten we allemaal wat de bedoeling is. Je moet gewoon proberen ervoor te blijven, want je kan alleen titels winnen als je de meeste punten scoort. Het kan soms zelfs zo zijn dat je overwinningen op moet geven om maar aan die punten voor het kampioenschap te komen. Je kan voorafgaand aan de race wel wat rekenen, maar wil dat niet tijdens de race nog doen."

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x