Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill plaatst vraagtekens bij toekomst Hamilton: "Wat doet hij nog in Formule 1?"

Het Formule 1-contract van Lewis Hamilton bij Mercedes loopt eind 2023 af. Komt er een contractverlenging zoals al eerder werd aangekondigd? Damon Hill bekijkt de situatie.

Voormalig Formule 1-coureur Damon Hill vraagt zich af of Lewis Hamilton na het komende seizoen nog doorgaat met racen. Vanuit Mercedes en ook vanuit Hamilton is meermaals de ambitie uitgesproken om door te gaan en haast hebben ze niet bij het opstellen van een nieuw contract, maar feit blijft wel dat er nog niets zeker is over de toekomst van de Brit. Met zijn 38-jarige leeftijd is Hamilton ook aan de oude kant voor de Formule 1, al bewijst Fernando Alonso dat leeftijd niet zo veel hoeft te zeggen. Toch legt Hill in The Telegraph uit dat een coureur ook te lang door kan gaan in de koningsklasse. "Voor zover we weten heeft hij geen contract voor 2024. Stel hij wint die achtste wereldtitel, houdt hij het dan voor gezien? Of als hij niet wint, gaat hij dan tevergeefs door?" "Ik zeg vaak: als je denkt dat het moeilijk is om in de F1 te komen, wacht maar tot je eruit probeert te komen! Ik herinner me nog dat ik aan het begin van seizoen 1999 in Melbourne aankwam en rondkeek naar alle andere coureurs. Ik dacht: 'Ze zijn allemaal 20 jaar jonger dan ik? Zou ik naar een feestje gaan met jongens die twintig jaar jonger zijn dan ik ben? Ik denk het niet!" Hill vraagt zich af of Hamilton hetzelfde zal denken op de F1-grid. "De vraag is: wat houdt hem nog hier? Is het alleen om die achtste titel? Gaat hij met pensioen als hem dat niet lukt? Of is het zo dat hij blijft vanwege de liefde voor de sport? Persoonlijk zie ik Lewis niet rondjes rijden om af en toe een podium te pakken, zoals Fernando Alonso wel wordt gedwongen om te doen."

Prijskaartje van Hamilton

Hill benadrukt nogmaals dat er voor zover bekend is nog geen contract is voor Hamilton na 2023. "Het wordt fascinerend om zijn volgende stap te zien. Hoewel zowel hij als Mercedes al maanden roepen dat hij van plan is om door te gaan, is er minder dan een week te gaan tot de eerste race van het jaar en er is nog niets aangekondigd. Waarom?" "Een mogelijke verklaring is dat beide partijen afwachten op hoe competitief Mercedes is voordat ze een nieuwe deal sluiten. Als ze in 2023 mijlenver achter de feiten aanlopen, zal Lewis dan minder geneigd zijn om een meerjarige deal aan te gaan?" "Of is het misschien dat het team achter de feiten aanloopt? Lewis is ook niet goedkoop. Hij geeft Mercedes veel, maar het kost ze ook veel! Met George Russell hebben ze eigenlijk al een jonge coureur die in de juiste bolide voor de titel kan zorgen", aldus de enkelvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi