Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill roept fans Hamilton op: "Doe jezelf een plezier, laat 't rusten!"

Damon Hill heeft een bericht voor alle Lewis Hamilton nadat de Mercedes-coureur het kampioenschap verloor aan Max Verstappen in de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi: "Laat 't rusten".

Lewis Hamilton verloor het wereldkampioenschap in de laatste ronde van de laatste Grand Prix. De Mercedes-coureur ging bijna de gehele race in Abu Dhabi aan de leiding, maar werd in de laatste ronde ingehaald door Max Verstappen die zich met die actie verzekerde van zijn eerste wereldtitel. Fans van Hamilton hebben zich op social media meerdere malen uitgelaten over de manier waarom de Brit zijn achtste titel verloor aan de Nederlander. Door een controversiële beslissing van de wedstrijdleiding werd er na een safety car-periode nog één ronde onder de groene vlag gereden. Een beslissing die Michael Masi door de Britse fans niet in dank wordt afgenomen. Damon Hill heeft een boodschap voor alle Hamilton-fans. De oud-Formule 1-coureur en huidig F1-presentator bij het Britse Sky, vindt dat fans zich erover heen moeten zetten en moeten kijken naar de toekomst.

Hamilton-fans moeten zich erover heen zetten

Hill plaatste een bericht over het overlijden van zanger Ronnie Spector van The Ronettes op Twitter. Hij deelde een liedje getiteld 'Try some, buy some'. Op de eerste plaatst geen bericht wat ook maar iets met de Formule 1 te maken heeft, maar toch werd er op gereageerd door een fan van de Mercedes-coureur. "Gaat dat liedje over Sky Sports F1 en F1 journalisten?! Of gaat het over de FIA? Ik vraag het voor een vriend", reageerde de fan op de Tweet van Hill. Bij de Tweets plaatste hij de hashtags "#SkyF1xed #F1xed #Shame". De oud F1-coureur was duidelijk op zijn tenen getrapt door het bericht en reageerde geïrriteerd. "Als je een Hamilton-fan bent, doe jezelf een plezier en laat 't rusten. Want het gaat niet meer veranderen, nooit meer. Ik kijk er naar uit dat Lewis Hamilton ze ervan langs geeft in 2022. Winnaars moeten niet constant zeuren over hoe oneerlijk het allemaal is. Toon wat ruggengraat", schrijft de Brit.

Hill deelt extra plaagstootje uit na typfoutje

Een paar uur later plaatste Hill opnieuw een bericht op Twitter en hij begon met zichzelf te verontschuldigen. De oud-coureur zei echter geen sorry voor zijn mening, maar voor een typfout die hij in zijn vorige bericht had gemaakt. Hill had achter zijn laatste tweet het zinnetje 'Queue (sic) hate....' geplaatst, waarmee hij bedoelde te verwachten een boel haat over zich heen te krijgen voor het uiten van zijn mening. Later kwam de voormalig Williams-rijder hierop terug. "Ik wil me hierbij verontschuldigen voor de laatste tweet. Het is 'cue' en niet queue'," grapte de Brit. "Het is mijn fout, hoewel er zich waarschijnlijk snel een rij zal vormen...", vervolgt Hill met een knipoog.

1481556581070241793

Is that song about @SkySportsF1 and @F1 "journalists"?! Or @fia ? Asking for a friend🙂 #SkyF1xed #F1xed #Shame — JPS (@_dasilveirajp_) January 13, 2022

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"