Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Damon Hill

Hill vertrouwt noodkreet Red Bull en Horner niet: 'Dat doen ze met een andere reden'

Christian Horner uitte onlangs zijn zorgen over het budgetplafond en het completeren van huidige Formule 1-seizoen. Damon Hill gelooft er niets van en denkt dat het een strategische zet is van de Red Bull-teambaas.

Verstappen Perez Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner uitte onlangs zijn zorgen over het completeren van het huidige Formule 1-seizoen. Door het budgetplafond en de wereldwijde inflatie komen de teams mogelijk in problemen met de financiën. Horner waarschuwde zelfs dat Red Bull races moet gaan overslaan, mocht het doorgaan zoals nu.

Volgens Damon Hill maakt Horner deze noodkreet met een andere reden. De wereldkampioen van 1996 vermoedt dat de Red Bull-teambaas 'gewoon' meer geld wil voor de ontwikkelingsstrijd dit jaar. "Het is een van de eigenaardigheden van de sport met het huidige format. Men heeft een limiet op hoeveel je kan uitgeven om te winnen", legt hij uit bij Sky Sports.

"Het is op een bepaalde manier iets goeds en het zorgt ervoor dat andere teams, die wat minder geld hebben, bij kunnen benen met de anderen. Deze zijn wat meer gelimiteerd. Het kan dus zo zijn dat de mensen aan de voorkant van het veld nu meer klagen, omdat ze weg willen komen van de rest en door willen met het ontwikkelen. Zij hebben namelijk het geld hiervoor, terwijl andere teams dat niet hebben."

Hill: 'De andere F1-teams zullen ongetwijfeld gaan klagen'

Het is volgens Hill niet makkelijk om het budgetplafond te handhaven. "Het is een gebied wat best lastig kan worden, want het is een zaak om te kijken welk budget onder welke afdeling wordt uitgegeven. De FIA moet al deze bedragen controleren en ervoor zorgen dat men niet valsspeelt, in de vorm van waar de betalingen en de kosten vandaan komen. Het is heel lastig om dat uit te werken."

De topteams willen met meer budget een gat slaan richting de rest van het veld, aldus de ex F1-coureur. "Het kan zo zijn dat hij de doelpalen wil verzetten om zichzelf, het Red Bull-team en misschien ook Ferrari het voordeel te geven. Als dat echter gebeurt, dan zullen de andere teams ongetwijfeld gaan klagen."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

40 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt