Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Hill vraagt zich af wat doorslag gaf: 'Kwaliteiten Verstappen of flaters Ferrari?'

Red Bull staat er op het moment goed voor in de strijd om de constructeurstitel. Is dit vooral te danken aan de kwaliteiten van de Nederlander of aan Ferrari dat zich herhaaldelijk in de voet schoot?

Verstappen Leclerc Hungary 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Formule 1-kampioen van 1996 Damon Hill is van mening dat Ferrari een goede kans op de titel zelf heeft weggegooid. Maar daarnaast is Max Verstappen een hele belangrijke factor in de strijd geweest. Kon Ferrari daar wel tegen op?

"Het is erg moeilijk om vast te stellen of de genialiteit van Red Bull en Max de doorslag hebben gegeven of dat het Ferrari was dat zichzelf in de voet schoot", begint Hill in de F1 Nation podcast. "We zagen soms een betreurenswaardig optreden van Ferrari, dat terwijl ze aan het begin van het seizoen nog zo veelbelovend presteerden."

Waar het vervolgens volgens Hill mis ging voor de Scuderia? "De strategie van het team, een paar coureursfouten en eigenlijk niet in staat zijn om de auto naar een hoger niveau te tillen."

"Ferrari vormde geen uitdaging voor Max. Charles Leclerc zit nog wel dichtbij Sergio Perez in het klassement, dus als je Max uit de vergelijking haalt zou je kunnen zeggen dat dat onderlinge verschil de verhoudingen tussen Red Bull en Ferrari aangeven. Maar Max lag in Japan 20 seconden voor op Charles en Sergio in de regen na 20 ronden. Max zijn vertrouwen was... hij was kalm. Hij was het hele jaar subliem en briljant. Hij was nooit van slag", sluit Hill lovend af.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Max Verstappen F1-wereldkampioen 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"