Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Damon Hill

Hill waarschuwt Hamilton en Verstappen voor treurig einde van de titelstrijd

Damon Hill hoopt dat de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op een nette en sportieve manier wordt beslist. De Formule 1 moet hierin een voorbeeld zijn, zo vindt de voormalig coureur.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

In het titelgevecht van 2021 zagen we meermaals een uitstapje naar de grindbak en een zware crash voor Max Verstappen. Nu de strijd tussen de Nederlander en Lewis Hamilton de ontknoping nadert, hoopt Damon Hill dat er geen incidenten meer voor zullen komen. De Formule 1 moet een sport zijn waar sportiviteit erg belangrijk is, zo laat de voormalig coureur weten aan Daily Mail.

"We hebben de plicht om sportief te zijn. Ik weet dat het in de sport een beetje naïef is om te verwachten dat bijvoorbeeld voetballers of anderen niet af en toe een fout maken, maar het zou geweldig zijn als er een manier was om dit op te lossen." Een crash is volgens Hill uit den boze. "Dat zou treurig zijn voor de sport. Je wil dat de beste man en het beste team wint."

Druk op Verstappen en Hamilton neemt toe

Volgens Hill staan zowel Verstappen als Hamilton onder druk door de spannende titelstrijd. "Het is duidelijk te zien dat er druk en onrust ontstaat. Het is zo enorm close. Al dat harde werk van dit seizoen voegt daar natuurlijk druk aan toe. Ik zeg niet per se dat het paniek veroorzaakt (binnen Mercedes en Red Bull, red.), maar het moet echt uitputtend zijn."

Met nog twee races te gaan is het gat tussen Hamilton en Verstappen slechts 8 WK-punten in het voordeel van de Nederlander. Ondertussen is het gat bij de constructeursstand gekrompen tot 5 punten, hier in het voordeel van Mercedes.

De meest bizarre ontknopingen ooit in de Formule 1

Een crash, een dramatische openingsronde of een bizarre slotronde. In de onderstaande video blikken we terug op een aantal bizarre ontknopingen uit de geschiedenis van de Formule 1.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

18 reacties

x
Breaking Wereldkampioen Verstappen presenteert gouden Formule 1-helm voor 2022