Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hill waarschuwt Verstappen en Red Bull: "Dat moet zorgwekkend voor ze zijn"

McLaren liet zichzelf van de goede kant zien in Miami, maar kan de goede lijn worden doorgetrokken in Imola? Voormalig wereldkampioen Damon Hill gaat erop in en deelt zijn voorspellingen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Miami Max
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris wist in Miami voor het eerst in zijn Formule 1-carrière een Grand Prix te winnen. Ook Oscar Piastri zag er snel uit in de Verenigde Staten, maar de Australiër on zichzelf niet belonen door contact met Carlos Sainz waardoor hij een extra pitstop moest maken. Kan McLaren het in Imola net zo goed doen als in Miami?

Damon Hill, de wereldkampioen van de koningsklasse van de autosport van 1996, ziet in ieder geval dat het team uit Woking een goede snelheid te pakken heeft. "Het is geweldig dat ze vooruitgang hebben geboekt en de racepace was er in Miami zeker al", zo vertelt Hill in de F1 Nation-podcast. "Er is wel een klein voorbehoud. Het lijkt er dit seizoen namelijk echt op dat, als je als coureur in het verkeer zit en de luchtstroom van je auto wordt verstoord, de banden er erg onder lijden. Daarom is het een grote bonus als je vooraan rijdt, maar ook de factor van de safety car moet worden benoemd."

"De pure snelheid van de Red Bull is er nog steeds en ik verwacht niet dat die van de ene op de andere dag zal verdwijnen. Ik denk dat er waarschijnlijk nog meer werk aan de winkel is. Laten we eerlijk zijn: het zou geweldig zijn als ze genoeg vooruitgang hebben geboekt om net zo snel te zijn als Red Bull. Maar Max Verstappen moeten ze nog steeds verslaan", aldus Hill.

Daarbij moet ook worden opgemerkt dat McLaren al een hele tijd in een opwaartse lijn zit en dat het team veel progressie heeft geboekt sinds de grote update in Oostenrijk vorig jaar. "Het zou me niet verbazen als zij, wat progressie betreft, juist degenen zijn die met de steilste curve vooruit gaan. Als dat zich zo voortzet moet dat wel een beetje zorgwekkend zijn voor Red Bull. Al wordt het natuurlijk moeilijker naarmate je bij het punt komt dat je niet verder kúnt ontwikkelen. Maar hoe snel ze vooruitgang hebben geboekt is fenomenaal", aldus Hill.

"Het was altijd al onvermijdelijk dat ze, als ze op deze weg verder zouden gaan, een race zouden winnen. Om extreem veel vertrouwen te krijgen moeten ze in de kwalificatie sneller zijn dan de Red Bulls en poleposition pakken, om dan vervolgens de race te leiden door geleidelijk hun voorsprong te vergroten en de snelste ronde te pakken. Dan zullen we Max meer horen klagen over onderstuur. Hij vond het niet leuk dat hij niet kon inhalen. We hebben dit jaar nog niet gezien dat hij de limieten van de auto echt op moest zoeken: wat doet de auto en waar ligt de grens? Ik denk dat Miami heeft laten zien dat er ergens een grens is. Ik weet dat er werd gezegd dat de auto beschadigd was, maar dat weerlegde hij."

Wat denkt Hill dan dat het gaat worden in Imola? "Ik denk dat Lando op dreef is, maar hij kan Max niet verslaan. Max gaat dan ook winnen. Bovendien denk ik dat een van de Ferrari's het goed gaat doen en ik denk dat dat Charles (Leclerc, red.) zal zijn. En daarachter komt Lando dan op plek drie", zo sluit Hill af.

Ook interessant:

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna (Imola) staat alweer race nummer zeven op het programma van dit Formule 1-seizoen. Kan Max Verstappen zich revancheren en opnieuw de overwinning naar zich toetrekken of weet de concurrentie opnieuw de strijd aan te gaan met Red Bull? Dit en nog veel en veel meer in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Wil je de podcast liever bekijken? Dat kan hier op ons YouTube-kanaal!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco