Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Damon Hill

Hill ziet unieke uitdaging voor Verstappen en Schumacher

Max Verstappen en Mick Schumacher zijn beide de zoon van een voormalig Formule 1-coureur. Damon Hill, die daarover mee kan praten, ziet dat beide coureurs hierdoor in een ander scenario terecht zijn gekomen.

Mick Schumacher Max Verstappen Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Volgens Damon Hill hebben Max Verstappen en Mick Schumacher een aantal unieke uitdagingen omdat ze de zoons zijn van welbekende Formule 1-coureurs. Jos Verstappen had een sterke achterban gedurende zijn tijd in de koningsklasse, al won hij nooit een Grand Prix. Mick treedt ondertussen in de voetsporen van zijn vader, de F1-legende Michael Schumacher.

Ook Hill is de zoon van een grootheid in de autosport. Vader Graham Hill won twee F1-wereldtitels en is de enige coureur die de 'Triple Crown' in handen heeft: een overwinning bij de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500. Ook Damon Hill is wereldkampioen, maar moet toegeven dat het lastig is om 'de zoon van' achter zich te laten.

"Ik werd altijd 'de zoon van' genoemd", legt hij uit in de F1 Nation Podcast. "Toen ik in 1996 over de finishlijn kwam en mijn wereldtitel won, introduceerde Murray Walker (F1-commentator, red.) mij als 'de zoon van de beroemde coureur Graham Hill', daar kom je niet vanaf. Dat is een feit in onze carrières. Als je je vaders voetstappen volgt, dan blijft het benoemd."

"Verstappen is net als Jacques Villeneuve"

Hill snapt wel dat hij bestempeld wordt als 'zoon van', gezien de prestaties van vader Hill. "Mijn vader heeft een redelijk groot nalatenschap. Niet zo groot als die van Mick, natuurlijk. Hij heeft zeven titels waar hij zichzelf mee moet gaan vergelijken." Verstappen heeft volgens Hill ondertussen een compleet andere vergelijking met zijn vader.

"Bij Max is het een beetje zoals bij Jacques Villeneuve. Daarmee bedoel ik dat Jaques' vader (Gilles Villeneuve, red.) nooit een wereldtitel heeft gewonnen, maar wel een enorm populaire coureur was. Max heeft de titel natuurlijk ook nog niet gewonnen, maar hij heeft al wel veel Grands Prix gewonnen. Je kan stellen dat hij al zijn vaders carrière-records voorbij is."

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"