Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill ziet unieke uitdaging voor Verstappen en Schumacher

Max Verstappen en Mick Schumacher zijn beide de zoon van een voormalig Formule 1-coureur. Damon Hill, die daarover mee kan praten, ziet dat beide coureurs hierdoor in een ander scenario terecht zijn gekomen.

Volgens Damon Hill hebben Max Verstappen en Mick Schumacher een aantal unieke uitdagingen omdat ze de zoons zijn van welbekende Formule 1-coureurs. Jos Verstappen had een sterke achterban gedurende zijn tijd in de koningsklasse, al won hij nooit een Grand Prix. Mick treedt ondertussen in de voetsporen van zijn vader, de F1-legende Michael Schumacher. Ook Hill is de zoon van een grootheid in de autosport. Vader Graham Hill won twee F1-wereldtitels en is de enige coureur die de 'Triple Crown' in handen heeft: een overwinning bij de GP van Monaco, de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500. Ook Damon Hill is wereldkampioen, maar moet toegeven dat het lastig is om 'de zoon van' achter zich te laten. "Ik werd altijd 'de zoon van' genoemd", legt hij uit in de F1 Nation Podcast . "Toen ik in 1996 over de finishlijn kwam en mijn wereldtitel won, introduceerde Murray Walker (F1-commentator, red.) mij als 'de zoon van de beroemde coureur Graham Hill', daar kom je niet vanaf. Dat is een feit in onze carrières. Als je je vaders voetstappen volgt, dan blijft het benoemd."

"Verstappen is net als Jacques Villeneuve"

Hill snapt wel dat hij bestempeld wordt als 'zoon van', gezien de prestaties van vader Hill. "Mijn vader heeft een redelijk groot nalatenschap. Niet zo groot als die van Mick, natuurlijk. Hij heeft zeven titels waar hij zichzelf mee moet gaan vergelijken." Verstappen heeft volgens Hill ondertussen een compleet andere vergelijking met zijn vader. "Bij Max is het een beetje zoals bij Jacques Villeneuve. Daarmee bedoel ik dat Jaques' vader (Gilles Villeneuve, red.) nooit een wereldtitel heeft gewonnen, maar wel een enorm populaire coureur was. Max heeft de titel natuurlijk ook nog niet gewonnen, maar hij heeft al wel veel Grands Prix gewonnen. Je kan stellen dat hij al zijn vaders carrière-records voorbij is."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024