Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Historische reeks van Hamilton kan dit jaar ten einde komen

Door de problemen bij Mercedes is het mogelijk dat een historische reeks van Lewis Hamilton, waar hij al vijftien jaar mee bezig is, wordt onderbroken.

Lewis Hamilton gaat het dit jaar mogelijk zwaar krijgen om een recordreeks voort te zetten waar hij al sinds 2007 mee bezig is. Sinds zijn debuutjaar in de Formule 1 heeft de zevenvoudig wereldkampioen namelijk in elk seizoen een race gewonnen. Johnny Herbert, voormalig coureur, voorspelt dat het lastig wordt om dit ook in 2022 te doen. In het huidige seizoen is de W13 van Mercedes niet competitief. Ferrari en Red Bull vechten om de overwinningen, maar de Duitse renstal moet genoegen nemen met 'best of the rest' en hoogstens een podiumplaats. Hamilton haalde het podium wel, maar een overwinning zat er nog niet in. In Imola ging het zelfs helemaal de verkeerde kant op: de Brit finishte op de dertiende plaats terwijl teamgenoot George Russell vierde werd.

'Schrijf Hamilton en Mercedes niet af'

Het record van Hamilton zal op vijftien blijven staan als hij dit jaar geen race wint. Ondanks de problemen bij Mercedes zit er echter nog een prima kans in, zo voorspelt Herbert bij Sky Sports . "Er moet nog veel werk worden verricht voordat ze zich in de positie verkeren om te strijden met Ferrari en Red Bull. Zij hebben op dit moment het voordeel met een heel, heel goed werkende auto." "Maar je kan Lewis nooit afschrijven en je kan Mercedes nooit afschrijven, want vorig jaar lieten ze ook zien dat ze niet de beste auto hadden bij het begin van het jaar. Ze bleven gewoon doorwerken, gek genoeg zonder upgrades. Ze sleutelden vooral aan de set-up. Hierbij is de coureur erg belangrijk." Toch zal het volgens Herbert nog maanden duren voordat Mercedes een overwinning kan behalen. "Op dit moment lopen ze achter", weet de voormalig F1-coureur. "Maar kunnen ze het voor elkaar krijgen? Ik denk van wel, maar dat zal later in het seizoen worden. Ik weet dat ze hard werken. Lewis vooral, hij zal heel hard werken om dat record gaande te houden."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie