Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Spanje 2021

Hoe Alonso en Stroll ontsnapten aan een straf tijdens GP Spanje

Het was één van meer vermakelijke gevechten in de race, de strijd tussen Fernando Alonso en Lance Stroll. Het gevecht kende een anticlimax toen er een onderzoek werd ingesteld naar het incident in bocht één, een incident waarvoor niemand werd bestraft.

Alonso Spanje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine F1

Fernando Alonso en Lance Stroll kwamen elkaar meermaals tegen tijdens de race in gevecht om de posities op het randje van de punten. Stroll plaatste op enig moment een aanval buitenom in bocht één, maar op versleten banden gleed de tweevoudig kampioen wat naar buiten, waarmee hij de Canadees van de baan af duwde. Volgens de letter van de Formule 1-wet ging hij daar in de fout door niet om de bollards heen te sturen.

Beide coureurs echter kwamen er ondanks een onderzoek vanaf zonder een straf. De stewards oordeelden dat Alonso geen penalty verdienden voor het van de baan 'drukken' van Stroll: "Alonso stuurde zover mogelijk de kerbstones op aan de binnenkant van de bocht, maar kon simpelweg zijn lijn niet houden."

"Dat stewards hebben dan ook geoordeeld dat Alonso alles probeerde om auto #18 te ontwijken, maar dat hij daar niet succesvol in was. Beide coureurs waren het erover eens dat het een race-incident was en daarom is er geen verdere actie ondernomen."

En Stroll dan? Waarom kreeg hij geen straf voor het niet volgen van de regels? "Hij werd van de baan geduwd tussen bocht één en bocht twee in wat bestempeld werd als een race-incident. Stroll verklaarde echter wel direct naar links te hebben gestuurd in de richting van de bollards in een poging alsnog aan de reglementen te voldoen en de videobeelden toonden dat ook aan."

"Hij reed echter over één van de dwarsliggende kerbstones heen, waardoor de auto wat naar rechts sprong. Hij bleef ondertussen wel naar links sturen. De stewards waren dan ook tevreden over de pogingen van Stroll om om de bollards heen te sturen. Alonso was eveneens van mening dat Stroll correct had gehandeld."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto