Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Hoe blikt Wolff een jaar later terug op GP Abu Dhabi 2021?

Hoe kijkt Toto Wolff ruim een jaar later terug op de gebeurtenissen in Abu Dhabi '21? Het gevoel is licht veranderd, maar hij denkt er nog wel regelmatig aan.

We leven ruim een jaar na de bijzondere seizoensontknoping van het Formule 1-seizoen 2021. Max Verstappen ging er met de titel vandoor, nadat Michael Masi besloot de wedstrijd met één ronde te gaan vrij te geven. Max Verstappen had de safety car -periode in zijn voordeel benut om verse banden te gaan halen, waardoor Lewis Hamilton een sitting duck was. Toto Wolff was op het moment en gedurende een lange periode daarna furieus om wat er was gebeurd, want, zo claimde hij, de regels werden niet goed opgevolgd toen niet alle achterblijvers voorbij weren gewuifd en de safety car de pits in ging in dezelfde ronde dat de achterblijvers voorbij werden gelaten. In een interview met The Times legt Wolff, die wel altijd aangaf dat Verstappen om zijn prestaties een verdiende kampioen was, uit dat hij niet langer met woede terugkijkt op die gebeurtenissen, maar wel met onbegrip. "Het was even zwaar na Abu Dhabi. Ik was altijd gecharmeerd van het gegeven dat de stopwatch nooit liegt; het team dat wint, is het team dat het verdient om wereldkampioen te worden", aldus de Oostenrijker.

"Het moment waarop je niet meer verliefd bent op de sport"

"Maar in dit geval lag dat anders", vervolgt de Oostenrijker. "Aan het einde van de race nam één individu een besluit dat nergens in de regelboeken beschreven staat, maar wat zó drastisch was dat de uitkomst ervan ongelooflijk was." "Dat is dan het moment waarop je niet langer meer verliefd bent op de sport. Het principe van eerlijkheid was verbroken." Masi werd uit zijn positie ontheven, waarover Masi het volgende zegt: "De FIA heeft die gast ontslagen, omdat het een kwestie van menselijk falen was. De kous is af. Ik denk er nog vaak aan, maar niet met woede. Het is alleen onbegrijpelijk hoe het is gelopen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein