Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Hoe Gasly door de F1-concurrentie doelbewust in de gevarenzone wordt gehouden

Pierre Gasly blijft 'gewoon' op tien strafpunten op zijn Formule 1-licentie staan. Een poging van Alpine om er een paar te laten schrappen, werd geblokkeerd door de concurrentie.

Gasly Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was eigenlijk misschien niet eens zo'n rare gedachte van Alpine om bij de FIA na te gaan of enkele van de strafpunten van Pierre Gasly geschrapt konden worden. Immers, de FIA oordeelde onlangs dat overtredingen met betrekking tot bijvoorbeeld het overschrijden van track limits niet meer tot het toekennen van strafpunten leiden.

Dat was vorig jaar nog wel zo en dat maakt mede dat Gasly nu op tien strafpunten staat. Bij nog ééns twee strafpunten volgt een schorsing voor één race en de eerste strafpunten verjaren pas in mei. Maar de poging van Alpine om in de geest van de huidige regels enkele strafpunten van vorig jaar te schrappen, stuitte dus op weerstand.

Dat terwijl de poging volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer dus volkomen logisch is: "Als we allemaal onze hand op steken en toegeven dat die oude regel fout was, dan kunnen we die toch ook met terugwerkende kracht corrigeren?", zo redeneert hij tegenover Autosport.

Maar die gedachte werd niet door alle andere teams gedeeld, waardoor er voor wat betreft dat voorstel geen meerderheid werd behaald: "We waren in de minderheid. Ik denk dat er misschien drie of vier teams vóór dat plan waren."

"Enkele van de teams die tegen stemden gaven toe om opportunistische redenen niet akkoord te gaan met ons voorstel. Ze hopen dat er iets met ons gebeurt."

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1