Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Hamilton als negenjarig mannetje de grote McLaren-baas aan zijn mouw trok

Niet elke coureur komt in de Formule 1 omdat hij een vermogende ouder heeft. Sommigen beschikken gewoon over ongelooflijk veel talent. Lewis Hamilton was zo'n jong mannetje, die zichzelf al op negenjarige leeftijd kenbaar maakte bij de grote bazen van de teams in de koningsklasse van de autosport.

Als kleine jongen had Lewis Hamilton het thuis niet breed. Zijn vader deed er echter alles aan om toch rond te kunnen komen en zijn zoon te kunnen laten karten. Omdat het nagenoeg onmogelijk is om zonder financiële steun verder te gaan naar de single seaters, begon Lewis Hamilton al vroeg met het zoeken naar een partij waarmee hij samen kon werken. Als negenjarig mannetje trok hij vervolgens aan de mouw van toenmalig McLaren-baas Ron Dennis, zo vertelt hij hieronder een prachtig verhaal.

1424727491084750850

The story of how a young karting champion wrote his own destiny @LewisHamilton tells the tale of how he approached then-McLaren boss Ron Dennis about one day driving for the team! #F1 pic.twitter.com/SJf3fpzlrb — Formula 1 (@F1) August 9, 2021

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden