Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hoe Hamiltons Ferrari-flirt Verstappens nieuwe Red Bull-contract in een stroomversnelling bracht

Het duurt nog ruim een jaar voordat het Formule 1-seizoen 2021, het jaar waarin de sport ingrijpend verandert, begint, maar qua line-up beginnen de puzzelstukjes in elkaar te vallen. Max Verstappen werd erg vroeg bevestigd door Red Bull, een move die werd ingegeven door het flirten van Lewis Hamilton met Ferrari.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

'Lewis Hamilton gaat in 2021 naar Ferrari'. Het is misschien wel het meest fascinerende gerucht van het afgelopen silly season, een gerucht bovendien dat heel veel vragen met zich meebracht. Kan hij de Scuderia wél naar de top brengen? Waarom zou hij het veilige nest van Mercedes, het team waarmee hij jaar na jaar ogenschijnlijk eenvoudig kampioen is geworden, verlaten?

De geruchten werden steevast als 'geloofwaardig' aangeduid, puur vanwege de aanname dat 'iedereen een keer voor Ferrari wil rijden'. De Brit zou bovendien gesproken hebben met de hoogste Ferrari-baas, wat niet anders kon betekenen dan dat hij in onderhandeling was over zijn salaris. Zelf claimde men echter dat er sprake was van niet meer dan een gezellig kopje koffie.

Het verlengen van het contract van Charles Leclerc bij Ferrari tot en met 2024 maakte de geruchten dan ook direct een stuk minder geloofwaardig. Leclerc is de toekomstige ster van de Scuderia, dus waarom zou dat team hem aan het wankelen willen brengen door Hamilton naast hem te stallen? Bij Ferrari lijkt geen plek (meer) voor Hamilton, wat de contractverlening van Max Verstappen bij Red Bull mogelijk wat voorbarig maakte.

			© Singapore GP Pte. Ltd
	© Singapore GP Pte. Ltd

Helmut Marko gaf in zekere zin namelijk te kennen dat het aanbieden van het miljoenencontract aan Verstappen een reactie was op de Hamilton-naar-Ferrari-geruchten. De Red Bull-teamadviseur was namelijk als de dood dat Verstappen naar Mercedes zou vertrekken, waar volgens de Ferrari-geruchten een plekje vrij zou komen: "We hebben geen idee wat er waar is van die speculaties, maar als er een kern van waarheid in zit, dan moet Mercedes op zoek naar een nieuwe coureur en dan zouden ze als eerste bij Verstappen hebben aangeklopt", zo werd de Oostenrijker geciteerd door Auto, Motor und Sport.

Red Bull zette Max Verstappen daarom achter de onderhandelingstafel, trok de portemonnee en naar verluidt was de deal binnen no-time beklonken. Hoewel alles misschien in een stroomversnelling kwam door het bakkie wat Hamilton met Ferrari deed, is de nieuwe deal absoluut geen noodgreep geweest. Iedereen is het erover eens dat Red Bull een strategische meesterzet heeft gedaan door Verstappen nu al vast te leggen tot eind 2023. De handtekening is gezet op basis van vertrouwen. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in Honda en op basis van het vertrouwen in een succesvolle toekomst.

En Hamilton? Die lijkt zich op te maken voor een langer verblijf bij Mercedes. Een veilige optie voor hem, een ietwat saaie ontwikkeling voor de neutrale volger, maar tevens een ontwikkeling die een titanenstrijd tussen Hamilton, Verstappen en Leclerc, ieder bij de teams waar ze nu al rijden, op geen enkele manier in de weg staat.

7 reacties

    Breaking Nederlandse Dakar-coureur Edwin Straver overleden