Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan?

De Grand Prix van Azerbeidzjan zal van start gaan op zondag 15 september 2024 om 13:00 uur Nederlandse tijd! Maar voordat de coureurs beginnen aan de wedstrijd, worden er natuurlijk nog de vrije trainingen en kwalificatie verreden. Bekijk onderstaand al de tijden.

Hoe laat begint de F1 Grand Prix van Azerbeidzjan © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoe laat begint de F1 GP van Azerbeidzjan | Alle tijden

In 2016 werd de Grand Prix voor het eerst verreden op het stratencircuit in Bakoe. Dit leek op voorhand een daverend succes te gaan worden. Door de smalle straten van het nieuwe en oude gedeelte van Bakoe is er geen ruimte voor fouten.

De wedstrijd zelf ging echter de boeken in als de een van de saaiste van 2016. De editie van 2017 was daarentegen een van de spectaculairste races van het seizoen. In 2018 werd de wedstrijd die naar Valtteri Bottas leek te gaan, op het laatste moment door Lewis Hamilton gewonnen, nadat Max Verstappen en Daniel Ricciardo samen uit de race waren gecrasht. In 2019 kroonde Bottas zich als winnaar, 2021 was het Red Bull-coureur Sergio Perez en in 2022 was het Max Verstappen die er met de winst vandoor ging.

De Grand Prix van Azerbeidzjan is weer de eerste race die na de Grand Prix van Australië gereden wordt. Het is namelijk 28 dagen stil geweest, doordat de Grand Prix van China is afgelast. Gelukkig krijgen we extra veel actie te zien, want dit jaar staat er ook een sprintrace op het programma. Dat betekent dat op vrijdag de eerste vrije training wordt gereden, met daaropvolgend de traditionele kwalificatie. Zaterdag staat de tweede vrije training op het programma en in de middag mogen de coureurs zich weer verzamelen op de grid voor de sprintrace. Op zondag zal de hoofdrace plaatsvinden en zullen we rond 15:00 uur Nederlandse tijd weten wie zich de winnaar van de Grand Prix van Azerbeidzjan mag noemen van 2024.

Liveblog Formule 1

De kwalificatie en race zijn te volgen via een liveblog op RacingNews365. Formule 1 op TV kunt u volgen via Viaplay, bekijk ons artikel om precies te zien welke zenders de verschillende races uitzenden.

Hoe laat begint de F1 race van Bakoe?

Hieronder een overzicht van de tijden van de vrije trainingen, kwalificatie en race, Nederlandse tijd.

Tijdschema GP Azerbeidzjan

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 13 september -
Tweede vrije training vrijdag 13 september -
Derde vrije training zaterdag 14 september -
Kwalificatie zaterdag 14 september -
Race zondag 15 september -

Wanneer is de Formule 1 GP van Azerbeidzjan?

Het Grand Prix-weekend van 2024 in Azerbeidzjan vindt plaats van 13 tot en met 15 september en is de zeventiende race op de kalender. Op vrijdag vinden de eerste en tweede vrije training plaats. Vervolgens wordt op zaterdag de laatste vrije training gereden. De kwalificatie volgt later op de dag om 14:00 uur Nederlandse tijd. De race begint op zondag 15 september om 13:00 uur Nederlandse tijd.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen