Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Hoe mentale training Leclerc helpt in de titelstrijd met Verstappen

Charles Leclerc is van mening zichzelf te hebben verbeterd op verschillende vlakken vergeleken met voorgaande jaren. De coureur van Ferrari gelooft dat er een belangrijke reden is voor deze verbeteringen.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

De mentale trainingen die Charles Leclerc heeft gevolgd hebben volgens de Monegask geleid tot betere prestaties. De Ferrari-coureur vindt dat hij in de loop van het seizoen een tandje heeft bijgezet, wat vooral tot uiting komt in de kwalificaties, waarin hij de strijd met teamgenoot Carlos Sainz aanvoert met 10-3.

Hij staat ook tweede in het kampioenschap, maar heeft 80 punten achterstand op Max Verstappen. Leclerc erkent dat mentale training hem heeft geholpen om zijn vaardigheden als coureur verder te ontwikkelen.

"Om me precies in de juiste zone te brengen, om altijd 110 procent te zijn wanneer je in de auto stapt, ongeacht de druk van buitenaf of wat er ook om je heen gebeurt. Dat is waar mentale training extreem nuttig voor is", vertelt Leclerc aan BBC.

			© XPBimages
	© XPBimages

De veranderingen die Leclerc heeft doorgemaakt

Naast mentale training denkt Leclerc dat andere veranderingen die hij in zijn leven heeft gemaakt, ook hebben bijgedragen aan zijn progressie.

"Ik denk dat er een lineaire progressie is sinds ik in de Formule 1 zit, gewoon door jaar na jaar te leren en te proberen sommige dingen aan te passen tot in de details", legt de Ferrari-coureur uit.

"Dit jaar heb ik heel wat dingen veranderd, vooral aan de manier waarop ik me voorbereid op races. Aan de manier waarop ik ontspan na een race. Maar dit komt uit ervaring. Het is niet zo dat ik vorig jaar niet op al deze details lette. Als je ouder wordt - ik ben nog steeds 24, dus dat is prima - voel je op een bepaalde manier gewoon dingen anders aan."

"Ik voelde vorig jaar dat ik erg moe was in het laatste deel van het seizoen. Dit seizoen wil ik dat niet zijn, want ik weet dat het een grote kans is en ik wil gewoon races winnen."

"Er is dus veel meer vrije tijd en tijd waarin ik thuis en tussen de races door niet veel doe. Gewoon trainen en thuisblijven is eigenlijk mijn nieuwe leven. Dieet, training en thuisblijven. Dus er zijn veel meer saaie momenten, als ik het zo kan noemen, maar die zijn erg nuttig en ik weet dat ze dat zijn. En dat maakt het verschil."

Hoe de titelstrijd invloed heeft op Leclerc

Leclerc geeft toe dat het strijden voor het kampioenschap dit seizoen waarschijnlijk een extra factor is geweest om hem te motiveren zichzelf te verbeteren.

"Ik zei altijd van niet, maar ik denk dat het wel zo is. Ik denk dat een deel ervan daardoor komt. Wanneer je weet dat je een auto hebt om voor een wereldtitel te strijden, dan probeer je alle details te verbeteren", legt de Monegask uit.

"Maar ik zal dit niveau van voorbereiding behouden voor alle komende jaren, omdat ik de voordelen voel terwijl ik dat voordeel daarvoor niet kende. Dus of ik nu voor het kampioenschap vecht of niet volgend jaar, dit zal de nieuwe standaard voor me zijn."

Leclerc kijkt terug op twee moeizame jaren

Leclerc heeft echter niet het gevoel dat zijn betrokkenheid bij de titelstrijd dit seizoen tot andere veranderingen heeft geleid.

"Niet echt. Ik heb nooit te veel de druk van buitenaf gevoeld", vervolgt hij. "Voor mij verandert dit niet veel. Het is gewoon meer geluk denk ik, want telkens als je goed bezig bent, word je beloond met een overwinning, wat veel meer voldoening geeft dan een vijfde plaats zoals vorig jaar, ook al deden we het perfect."

"En het is ook mooi om de glimlach te zien op de gezichten van alle mensen in de fabriek en op het circuit. Na twee zeer moeilijke jaren, waarin het behoorlijk frustrerend was omdat je nooit het resultaat kreeg dat je wilde, hebben we nu de mogelijkheid om het resultaat te krijgen dat we willen."

Ook interessant:

Mercedes kan Verstappen helpen in de titelstrijd met Leclerc

RacingNews365 doet niet aan een zomerstop, want in de nieuwste F1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk weer uitgebreid vooruit op de tweede seizoenshelft. Beluister de podcast hieronder!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022