Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Hoe Mercedes-afscheid Bottas tot stand kwam: "Vanaf dat moment werd alles vrij simpel"

Na vijf jaar met Mercedes, werd tijdens de tweede helft van het Formule 1-seizoen 2021 besloten dat Valtteri Bottas het team zou verlaten. De Fin vertelt zelf hoe dat besluit tot stand kwam.

Bottas Turkey 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Merccedes

Valtteri Bottas heeft in de podcast Beyond the Grid uitgebreid uit de doeken gedaan hoe zijn afscheid van Mercedes tot stand is gekomen. Werd hij bijvoorbeeld botweg de laan uitgestuurd door teambaas Toto Wolff? Nee, hoor, in het geheel niet.

"Het is niet zo dat hij het mij zomaar even mededeelde", aldus de kersvers Alfa Romeo-coureur. "We zaten wat dat betreft echt op één lijn, eerlijk waar. Hij wist dat we op enig moment knopen door moesten hakken en ik had voor mezelf al besloten dat als ik niet nog minstens twee jaar bij Mercedes kon blijven ik liever een nieuwe uitdaging aanging."

De vraag die op tafel lag, was dan ook heel simpel: "Kan hij me meer dan twee jaar bieden, of niet? Zijn antwoord was 'nee, dat kan ik niet', en vanaf dat moment werd alles vrij simpel."

Bottas heeft vrede met situatie

In George Russell werd de vervanger van Bottas aangetrokken. Een goede, maar vooral ook logische keuze volgens Bottas: "Hij zit immers al zo lang bij het team. Hij vertegenwoordigt een nieuwe generatie en dat is ook hoe de sport zich ontwikkelt. Mercedes heeft een opleidingsprogramma en Russell maakt daar al lange tijd deel van uit."

Bottas snapt dat Mercedes met Russell niet achter het net wil vissen, zeker niet in de wetenschap dat Russell alleen maar beter kan worden. Er is dan ook geen sprake van oud zeer naar zijn voormalig broodheer toe: "Het is goed zoals het is. Ik ben heel gelukkig hiermee."

Ook interessant:

Wat verdient Max Verstappen?

Hoeveel miljoenen euro's nemen Verstappen en Hamilton mee naar huis? Bekijk hieronder de video met het overzicht van F1-salarissen.

Meer van dat soort mooie Formule 1-video's? Abonneer je dan op ons kanaal.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona