Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Hoe Norris profiteerde van de problemen van Ricciardo

Lando Norris kan terugkijken op een sterk seizoen, waarin hij samen met teamgenoot Daniel Ricciardo de vierde plaats in het constructeurskampioenschap veroverde voor McLaren. Toch ging het niet altijd even lekker bij zijn Australische teamgenoot. Het was iets waar Norris juist van profiteerde, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Norris Brazil
Interview
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In de eerste seizoenshelft van 2021 wist Lando Norris belangrijke stappen te maken binnen McLaren. De jonge Brit ontpopte zich tot een leider binnen het team. Dit was een rechtstreeks gevolg van de problemen bij teamgenoot Daniel Ricciardo, die in de eerste Grands Prix moeite had om snelheid te vinden bij zij nieuwe team.

De goedlachse Australiër verruilde in 2021 Renault namelijk voor McLaren, waarna de prestaties even op zich lieten wachten. Norris daarentegen kende het team na twee seizoenen als F1-coureur al een stuk beter. Het nemen van de leiding binnen het team vormde een belangrijk onderdeel van zijn ontwikkeling, zo legt hij uit voor de microfoon van RacingNews365. "Vooral tijdens de eerste helft van het seizoen, toen Daniel nog op snelheid moest komen, keek ik meer naar hoe ik zelf het team kon leiden."

"Ook keek ik hoe ik te werk moest gaan zonder veel hulp van een teamgenoot. Dat was nodig toen Daniel snelheid zocht, maar nu is het meer gelijkwaardig. Het is een andere situatie. Daarvoor was het meer: hoe kan ik mezelf meer pushen? Op dat moment had ik geen hulp van de andere kant van de garage, zoals we dat in de tweede helft wel hadden."

			© McLaren
	© McLaren

De progressie van Norris

Ricciardo was vooral gefocust op zijn eigen performance, maar Norris zag dit niet als een gemis in het team, integendeel zelfs. Doordat hij zelf op zoek moest gaan naar verbetering gedurende het weekend, vond hij nieuwe manieren om sneller te worden. "Ik leerde hoe ik de weekenden moest aanpakken zonder de data van de andere bolide", legt Norris uit.

"Je kan anders gaan rijden en je kan meer uitproberen. Dit soort dingen moet je zoveel mogelijk zelf proberen. Het team leiden en wat meer op mijzelf zijn was een van de belangrijkste dingen van het jaar waar ik beter in ben geworden."

Daarnaast boekte de McLaren-coureur ook progressie wat betreft het sturen van de ontwikkeling van zijn bolide, maar ook wist hij tijdens de raceweekenden zelf steeds beter te worden. "Op dat vlak heb ik mezelf verbeterd. Komend seizoen zal dat minder uit maken, maar gedurende het afgelopen seizoen heb ik meer invloed gehad op de ontwikkeling van de upgrades die we hebben geïntroduceerd."

"Tot slot heb ik gewoon wat kleinere, geen grote, verbeteringen gemaakt tijdens de raceweekenden. Zowel in de trainingen als de kwalificatie en de race. Die kleine dingen helpen om een foutlozer raceweekend te hebben. Ik kan nu alles voor elkaar krijgen op de momenten dat het er echt toe doet."

Norris werd uiteindelijk zesde in het klassement der coureurs. Van de coureurs uit het middenveld achter Mercedes en Red Bull moest hij alleen Carlos Sainz voor zich dulden.

Ook interessant:

Verstappen gaat exclusieve samenwerking aan met Viaplay

Max en Jos Verstappen hebben een exclusieve deal met Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1-uitzendingen vanaf 2022 gaat verzorgen in Nederland. De fans worden getrakteerd op exclusieve content en een uniek kijkje in het leven van de regerend wereldkampioen.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten