Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Hoe Sergio Perez ooit een podiumplaats haalde door televisie te kijken

Van de rijders uit het huidige middenveld van de Formule 1 zijn Kimi Raikkonen, Daniel Ricciardo en Sergio Perez de meest gedecoreerde. Waar Raikkonen en Ricciardo races wonnen, daar eindigde Perez een aantal keren op het podium. Een van die podiumplaatsen had de Mexicaan te danken aan het kijken naar een televisiescherm.

De Grand Prix van Monaco in 2016 begint achter de Safety Car, omdat het erg hard regent. Zodra het veld eenmaal wordt vrijgegeven, rijdt Perez rond op de zevende plaats. Waar enkele rijders voor de Mexicaan naar binnen komen voor droogweerrubber, daar besluit de coureur in kwestie buiten te blijven. Uiteindelijk scoort hij een derde plek,.

"Dat podium behaalde ik omdat ik naar de schermen keek", lacht Perez in gesprek bij de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Het regende en ik reed rond op plek vijf, plek zes, omdat anderen naar de pitstraat waren geweest. Force India riep mijn teammaat Nico Hulkenberg binnen, hij reed op dat moment vlak voor mij. Ik moest de volgende ronde binnenkomen, althans: dat was het plan."

Perez vervolgt zijn anekdote: "Mijn engineer zei, vlak voor ik de laatste bocht in reed, 'jij mag het bepalen'. Er was niet genoeg tijd om een lange conversatie te houden over de mogelijkheid om een pitstop te maken en toevallig hing er een groot scherm bij die bocht. Ik keek naar dat scherm en zag dat de net gestopte Hulkenberg achter de Williams van Felipe Massa vast was komen te zitten. Ik bleef daarom maar buiten!"

Nadat Perez alsnog een stop maakte, kwam hij in zijn Force India vóór Massa terecht. De Mexicaan reed na 78 ronden achter Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo als eerste over de eindstreep.

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco