Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe Verstappen race na race uitliep op zijn teamgenoot en Red Bull schitterde

De eerste helft van het Formule 1-seizoen kent vrijwel alleen maar hoogtepunten voor Red Bull. In onderstaande interactieve grafieken zien we de voorsprong van Max Verstappen opbouwen op teamgenoot Sergio Perez en de grote gaten tussen P1 en P2 in de race.

De grote gaten van de winnaar van een Grand Prix, vaak Max Verstappen, waren schrikbarend voor de concurrenten van Red Bull. In het begin van het seizoen kon teamgenoot Sergio Perez nog prima meekomen, maar na een slechte reeks kwalificaties liep Verstappen verder en verder uit in het WK.

In onderstaande interactieve grafiek is te zien hoe Verstappen gedurende de eerste seizoenshelft de voorsprong heeft opgebouwd naar een forse 125 punten.

Voorsprong op de rest

Ondanks een sterke start van McLaren, Oscar Piastri en Lando Norris kon Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije domineren. De voorsprong die hij had opgebouwd naar de tweede plaats? Ruim een halve minuut! Toeschouwers zagen dit jaar tien keer Verstappen als eerste over de eindstreep komen, maar moesten regelmatig lang wachten op de nummer twee en drie (achter Red Bull) en de rest...

Bekijk hieronder het verschil per race.

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Waarom het uitdagen Verstappen de grootste F1-test is voor Norris