© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hoge bandenslijtage verrassing voor Pirelli

05 okt. 2018 12:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Pirelli heeft flink mee zitten schrijven tijdens de eerste twee vrije trainingen en trekt voorlopige conclusies over de verschillen tussen de drie bandencompounds voor de Grand Prix van Japan. Alle drie de compounds toonden meer sporen van slijtage dan verwacht.

Pirelli nam naar de Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka de medium compound, de softs en de supersofts mee. De coureurs maakten er tijdens de vrije trainingen gretig gebruik van en daarbij viel de bandenslijtage ook direct op. Onder andere Kimi Raikkonen klaagde over blaarvorming.

Uiteraard is de supersoft verreweg de meest gekozen compound voor het weekend, maar tijdens de race moet men oppassen. Pirelli geeft aan dat de slijtage hoger uitviel dan verwacht. Een mogelijke verklaring daarvoor is dat het asfalt ruwer is geworden door de recente tyfoons die over het circuits trokken. Dat ruwere asfalt had blaarvorming op de banden tot gevolg, maar dat bleef volgens Pirelli binnen de perken: "We hebben wat blaarvorming gezien in die eerste twee trainingen, maar dat trof slechts enkele rijders."

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen op de Japanse omloop, trekt Pirelli voor wat betreft de prestatieverschillen de volgende conclusies.

  • Het gat tussen de medium en de soft bedraagt 0,5 seconde per ronde
  • Het verschil tussen de soft en supersoft bedraagt 0,7 seconde per ronde
  • Het verschil tussen de medium-compound en de supersoft is goed voor 1,2 seconden per ronde

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen